6 tipp, hogy biztonságosabb legyen a takarítás

A legtöbb háztartási baleset a takarítás során történik, ami nem is meglepő, hisz könnyű leesni a létráról, sőt a vegyszerek és az éles tárgyak is fokozzák a veszélyt. Íme 6 egyszerű tipp, amire érdemes figyelni, hogy elkerüljük a balesetet!

A gyerekek biztonsága

A tisztítószereket tartsuk kulccsal zárható szekrényben, sőt ha takarítás közben csöng a telefon vagy ajtót kell nyitni, arra is ügyeljünk, hogy ne legyen a gyerek közelében tisztítószer. Persze a háziállatokra is fokozottan figyeljünk, hisz őket is fenyegeti a mérgezés veszélye.

Címkézés

Ha nagyobb kiszerelésű tisztítószert veszünk, akkor az esetleges áttöltéskor ügyeljünk rá, hogy tiszta flakonba kerüljön és az edény címkéjén valóban a benne tárolt anyag neve szerepeljen.

Kézkímélés

Ha erős tisztítószert használunk, akkor vegyünk fel gumikesztyűt. Legyünk óvatosak, nehogy a fehérítő vagy a szalmiákszesz a bőrre, szemben vagy a ruházatra kerüljön. Az esetleges gőzképződésnél vagy a nagyon szúrós szagú szereknél érdemes egy kendőt tekerni az arcunk elé, hisz így elkerülhető, hogy a káros anyagokat belélegezzük.

Fotó: cleaningdolls.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!