Hirdetés

5 konyhai eszköz, amit minden egyes nap meg kellene tisztítanod

Tudjuk, hogy azt gondolod, megőrültünk, de hidd el, nem viccelünk. Ha ezeket az eszközöket napi rendszerességgel tisztán tartod, akkor egyrészt teljesen nyugodt lehetsz a kórokozók miatt, másrészt az otthonodat is szebbé varázsolhatod. Ezen kívül pedig elkerülheted, hogy a felhalmozódott koszt órákig kelljen takarítanod, ha egyszer mégis rászánod magad.

Kávéfőző

A kávéfőző forró vízzel dolgozik, így esélye sincs a baktérumoknak! – mondhatnánk határozottan. Azonban a szakértők azt ajánlják, hogy ne sajnáljuk az energiát erre a pár perces műveletre. A víz miatt a penész és a baktériumok is könnyedén beférkőzhetnek a szerkezet rejtett zugaiba, így a legjobb használat után egyből elöblíteni a kivehető részeket, és hagyni, hogy megszáradjanak.

Mosogató

Mivel ezen a területen varázsoljuk tisztává az edényeket vagy éppen mossuk meg a kezünket, könnyen hihetnénk, hogy ez a felület szinte mindig tiszta. Ez azonban sajnos nincs így. Az a piszok, ami az edényekről vagy a kezünkről lejön, bizony mind a mosogató és a lefolyó falán landol. Mosogatás után tehát egyből fertőtlenítsd ezt a részt is, külön ügyelve arra, hogy a lefolyó se maradjon ki!

Fotó: elledecor.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!