Hirdetés

Így csinálj a teraszból kertet - Buja oázist alakíthatsz ki a város közepén

Nem tudjuk, ti hogy vagytok vele, de velünk gyakran előfordul napsütéses tavaszi délelőttökön, hogy a reggeli újságokat a kertben, növények és virágok közt szeretnénk elolvasni. Ha azonban nem kertes házban laksz, ez nehezen megvalósítható. Kis kreativitással a teraszból is csodás kis kertet varázsolhatsz, mutatjuk is, hogyan.

Használj ki minden helyet!

Az első lépés az, hogy szerezz be egy tucatnyi zöldet, hisz csak így varázsolhatod igazán kertszerűvé a kis balkont is. A teraszkorlát alját is érdemes egy sorban feldíszíteni, de direkt a korlátra szerelhető kaspókat is vess be. A cserepesek mellett akár a falfelületet is beültetheted az alábbi technikák segítségével. A függőkerteket a falra is szerelheted, de egy raklap is megteszi.

Színek

Ha igazi kerthatásra vágysz, akkor kell pár ülőhely és színes kiegészítő is, amik hangulatosabbá tehetik a kint töltött pillanatokat. Akár összecsukható székeket is beszerezhetsz, melyeket egy nagy és puha párna, illetve egy pléd tehet kényelmesebbé. Pár színes díszpárna, egy kinti égősor, pár mutatós viharlámpa vagy egy-egy dekoratív cserép is mediterrán oázist varázsolhat a sokadik emeletre is.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!