Home&Design

3 sikeres nő, akik újragondolták mindazt, amit a lakberendezésről tudtunk

Számos világhírű dizájner és belső építész nyújt inspirációt ahhoz, hogy megtaláljuk saját stílusunkat – nőnap alkalmából pedig kiválasztottuk azt a 3 inspiráló lakberendezőnőt, akik fontos szerepet játszanak napjaink lakberendező trendjeinek kialakulásában.

Mitől válik igazi otthonná egy lakás?

Attól, hogy minden kis zuga a személyiségünket tükrözi. A színek, a különböző stílusjegyek, a szabályokhoz való igazodás vagy éppen ezek áthágása teszi izgalmassá a lakberendezés művészetét. Március 8-án világszerte más-más hagyományokkal ünnepeljük a nemzetközi nőnapot. E jeles nap alkalmából olyan nőket mutatunk be, akik munkásságukkal újragondolták mindazt, amit a lakberendezésről tudtunk. Ezek a női lakberendezők nem csupán alkotásaikkal, hanem példás üzleti karrierjükkel és életmódtanácsaikkal is inspirációt csempésznek az otthonokba.

Kelly Wearstler – akinél a múlt és a jövő találkozik „Egy biccentéssel a múlt felé és egy kacsintással a jövő felé” – így jellemzi saját stílusát Kelly Wearstler amerikai belsőépítész, aki tradicionális, mégis letagadhatatlanul 21. századi alkotásaival írta be magát a belsőépítészet történelemkönyvébe. Kelly stílusjegyei merész tér- és bútorelemei műtermi hangulatot keltve feszegetik a harmónia határait, legyen szó otthonunk, vagy akár egy vendéglátóhely enteriőrjéről. A művésznő az 1990-es évek közepén alapította meg saját tervezőcégét, a Kelly Wearstler Interior Design-t, melynek fő tevékenysége a szállodaipart szolgálta ki, és jelenleg csúcskategóriás lakó-, kereskedelmi, kiskereskedelmi és vendéglátótereket tervez. Talán nem meglepő, hogy széles portfólióját számos neves, szakmai díj is fémjelzi, stílusjegyei által inspirált termékek pedig napjainkban már a világ minden táján elérhetők. Az indusztriális stílus, az aszimmetria és az egyedi, olykor extravagáns díszítőelemek kedvelőinek mindenképpen érdemes megismerkedni a művésznő munkásságával.
Kattints a további képekért!

Retró motívumok, slow living és a kihagyhatatlan hygge életérzés – erre a három dologra összpontosít a JYSK tavaszi lakberendezési kollekciója. A részletekről a cég nemzetközi termékválasztékért és formatervezésért felelős menedzsere, Rikke Blæsild mesélt nekünk.

Leadfotó: Nobilacasa

Oldalak

Home&Design
Sztárok
Gyurta Dániel öccse, Gyurta Gergely is elismert sportoló, világ- és Európa-bajnoki bronzérmes úszó.
Sztárok
A hétfői RTL Reggeli egyik témája a mesterséges intelligencia volt, amiről a műsorvezetők Tóth Szabival beszélgettek.
Fashion&Beauty
Már javában elstartolt az esküvői szezon, éppen emiatt érdemes felkészülni ezekre az eseményekre.