Home&Design

Év elején újraindult Magyarországon a lakóingatlanpiac

Az újraindulás mértéke területenként eltér, de a decemberi időszakhoz mérten impozáns a növekedés.

Elindult a Zöld Otthon Program is

Újraéledt a lakóingatlan piac januárban a decemberi kevésbé aktív időszak után, területenként eltérő mértékben – közölte az OTP Ingatlanpont hálózatának adatai alapján az MTI-vel.

A közleményben rámutatnak, hogy 2021-ben számos kedvező körülmény formálta a lakóingatlanok piacát, az otthonteremtést célzó állami támogatásoknak, a koronavírus vártnál enyhébb hatásának és a kifejezetten jól teljesítő hitelpiacnak köszönhetően az előzetes várakozásokat túlszárnyalva nemcsak a forgalom, hanem az árak is tovább nőttek.

Hangsúlyozták, az utolsó negyedévben a Zöld Otthon Program indulása adott további lökést az újépítésű ingatlanoknak, és bár a piac egészére hivatalos statisztikák még nem érhetőek el, az OTP Ingatlanpont adatai alapján 2021 egyértelműen sikeres évnek nevezhető, a lakáspiac lendülete 2022 első heteiben sem tört meg.

A közleményben kitérnek arra is, hogy a Balaton északi oldalán egész évben töretlen volt a piac lendülete, és az árak folyamatos emelkedése ellenére az idén januárban is kimagasló érdeklődés jellemezte térséget.

Lendületes volt a tavalyi év a Dél-Alföldön is, mind az eladói, mind a vevői oldalon. Ez a lendület megmaradt a nyár végéig, onnantól tapasztalható némi lassulás, végül a teljes évet a régió kiemelkedő eredménnyel – tették hozzá.

Fotó: 123rf

Lapozz, folytatjuk!

Oldalak

Home&Design
Sztárok
Még mindig irigylésre méltóan tartja magát az 53 éves Leah Remini, viszont az utóbbi időben nem a színészi alakításaitól hangos a sajtó.
Sztárok
Tény, hogy rengeteg hullámvölgyes, bonyolult sztárkapcsolatnak lehettünk már tanúi, Megan Fox és Machine Gun Kelly szerelme viszont kétségtelenül sok fordulatot tartogatott már a rajongók számára.
Lifestyle
Te is gyakran alszol a jobb oldaladon vagy a hasadon, mert így érzed a legkényelmesebben magad éjszakánként? Nos, a tudomány óva inti az embereket attól, hogy így tegyenek, ennek pedig bizony meg is...