Anya, vállalkozó és az év edzője - Hegedűs Nóra mozgással segít a kismamáknak

A FitBalance Aréna Női Zónájának kiállítója és a Femcafe.hu szakértője hasznos tanácsokkal látja el azokat, akik a családanya szerepkör mellett önmagukkal is szeretnének foglalkozni, csak nem tudják, hogyan.

Csúcson minden fronton

Kismillió cikk foglalkozik azzal, hogy manapság egy nőnek mennyi területen kell megfelelnie ahhoz, hogy legalább csak minimálisan elégedettnek érezhesse magát a bőrében. A munka, karrier és a család organizációja valamint az önmagunkkal való harmónia megteremtése valóban nem könnyű, de nem is lehetetlen feladat. Iskolapélda lehetne rá Csarnainé Hegedűs Nóra sportedző, aerobik és terhestorna oktató, aki anyasága mellett is aktív, csinos és energikus. A kislánya mellett töltött évek alatt fogalmazódott meg az, hogy szeretné a leendő édesanyáknak is átadni a mozgás örömét, azóta pedig folyamatosan képzi magát.

Kitartó munkájának meg is lett az eredménye, a szakmai zsűri döntése alapján 2019-ben Az év edzője díjat zsebelhette be a Well&fit életmódmagazin és a BioTechUSA versenyén. Szakértőként müködik közre a Femcafe.hu kapcsolódó tartalmaiban, valamint saját, 15 részes kismama torna rovata van a FEM3 csatornán. A sportszakembert a FitBalance Aréna kiállítójaként is viszontláthattuk, ahol a többi között arról mesélt riporterünknek, hogyan vállt hivatásává a mozgás.

"Egész életemben sportoltam, többféle mozgásformát is kipróbáltam, volt, amit versenyszerűen űztem. Szerintem a gyerekkori sportolás illetve annak hiánya nagyon meghatározza azt, hogy felnőttkorunkban mennyire szeretünk majd mozogni. Számomra akkor derült ki, milyen sokat ad számomra ez a tevékenység, mikor porondra került az életemben a családtervezés. Megpróbáltatásokkal teli időszak volt, mert négy évig tartott, mire megfogant a kisbabánk. Mindig a sport segített a nehezebb napokon. Egyszerűen csak felhúztam a cipőmet és elmentem futni, utána pedig sokkal jobban éreztem magam. Mikor várandós lettem, ugyanúgy éreztem a vágyat, hogy szeretnék valamilyen nem megterhelő, de a testem számára kielégítő sporttevékenységet végezni" - kezdte történetét Nóra, aki azóta már saját kismamáknak kifejlesztett edzésprogramot hozott létre. A békéscsabai régióban ezáltal egyedülállóvá vált, hiszen a környéken senki nem tartott kismamáknak vagy anyukáknak tornát vagy edzéseket.

"Nagyon megoszlanak a vélemények a témában, mert minden kismama más, nem mindenki mozoghat ugyanúgy és ugyanannyit a terhesség alatt és után. A sport ugyanakkor nagyon fontos része a testi és a lelki egészségünknek, csak nagyon indokolt esetben kell a nullára csökkenteni" - tette hozzá az edző.

Bár élete legmeghatározóbb részeként éli meg az anyaságot, vallja, hogy ma már gyereket nevelni nem jelent egyet azzal, hogy fel kell adnunk korábbi életvitelünket és búcsút kell venni egykori alakunktól és feszes hasfalunktól. Úgy véli, nagyon fontos, hogy egy nő a terhessége alatt és után is járjon közösségbe, érezze magát fittnek és kívánatosnak. A legfőbb tanácsa, hogy szülés után a kezdő anyukák igyekezzenek minél tudatosabban szervezni életünket, regenerálni testünket, alakítani személyiségünket, hogy testileg és lelkileg is fitt nők, feleségek és édesanyák lehessenek - ennek megteremtéséről szól a MOMFITT program.

"Emlékszem, hogy mennyire égett bennem a vágy, hogy csináljak valamit, amikor már pár hónapja otthon voltam a picivel. Dologtalannak éreztem magam, szerettem volna aktívabb lenni, hiányzott a felnőtt közösség. A szabadidő és motiváció tehát adott volt, elvégeztem az edzői iskolát, majd a terhestorna oktatóit. 15 hónapos volt a kislányom, amikor elkezdtem kismama tornát tartni. Ez kirángatott a szülés utáni depresszióból, rengeteget kaptam és adhattam is a mozgás által" - fogalmazott Nóri.

Leadfotó: Femcafe.hu

Oldalak

Szólj hozzá Te is!