Fashion&Beauty

Frissen mostad, mégis zsíros és lapos a hajad? Simán lehet, hogy ezt rontod el

A gyorsan zsírosodó haj sok nő életét keseríti meg, a probléma elleni küzdelem egyik legjobb módja azonban nem csupán a megfelelő ápolásban keresendő.

Erre is figyelmet kell fordítani

A zsíros haj nemcsak esztétikailag lehet zavaró, de rengeteg bosszúságot is tud okozni a mindennapok során, hiszen a fejbőrben található faggyúmirigyek túlzott működése miatt gyorsabban koszolódik, így gyakrabban kell mosni, ami időigényes és a tincsek egészségét is károsíthatja. A zsíros frizura ráadásul nagyon nehezen kezelhető és formázható, tekintve, hogy a hajszálak elnehezülnek, valamint rugalmatlanná válnak, mindezt pedig csak tetézik a kellemetlen szagok. Megfelelő ápolással és néhány jól bevált szépségtrükkel persze orvosolható a probléma, azonban ha egy bizonyos dolgot nem veszünk figyelembe, soha egyetlen praktika sem fog beválni. Részletek a galériában!

Fésülködéskor a hajkefére kerülnek azok az anyagok is, amelyeket az ápolására használsz, mint a hajlakk vagy a szárazsampon. Emiatt a fésűt minden használat után érdemes elöblíteni, vagy jól kimosni, különben ragacsossá és gusztustalanná válhat. Ha nem tisztítod elég gyakran, ezt a masszát fogod felvinni legközelebb a frissen mosott hajadra, ami így zsírosnak és csúnyának tűnik majd.
Kattints a további képekért!

Az otthonosban számos olyan dolog megtalálható, amelyeket akár szárazsamponként is alkalmazhatsz. Lapozd át a cikkvégi galériánkat, hogy megtudd, melyek ezek!

Leadfotó: 123rf
Forrás: The Sun

Oldalak

Fashion&Beauty
Lifestyle
Aligha akad olyan eszköz, amivel 100 százalékos biztonsággal megelőzhető egy autólopás, ugyanakkor érdemes megismerni a rablók módszereit, hogy felismerjük, ha esetleg belefutnánk egy csapdájukba....
Home&Design
Úgy érzed ideje beújítani pár őszi lakberendezési kiegészítőt? Mutatjuk a jelenlegi kedvenceinket.
Fashion&Beauty
Nyáron sokan visszatérnek egy régi szabályhoz: ha kisüt a nap, világosítsd a hajszínedet! Éppen emiatt idén is kialakulóban van egy hajtrend, ami biztosan közönségkedvenc lesz: ez pedig a kaliforniai...