Fashion&Beauty

Ezt a hidratálási szabályt fontos betartanod, ha te is zsíros bőrrel küzdesz!

Ha te is zsíros bőrrel küzdesz, valószínűleg ezerféle módszert kipróbáltál már, amivel csökkentheted bőröd olajtermelését. A kulcs viszont talán másban keresendő.

Ne a szárítás legyen a cél!

Az olajos bőr kezelése mindig kihívást jelentett a bőrápolás területén, de a legfrissebb tudományos megközelítések azt mutatják, hogy az olajosság elleni küzdelemben az ellentétes megközelítés a hatékonyabb. Sokan tévesen azt gondolják, hogy az olajtermelés csökkentésének legjobb módja a bőr kiszárítása retinoidokkal és hidroxi savakkal. Azonban, mint kiderült, ez a megoldás csak tovább súlyosbíthatja a helyzetet. A bőrgyógyászok szerint az olajos bőr hidratálása rendkívül fontos, és számos előnnyel járhat, beleértve az olajtermelés szabályozását és a bőr egészséges állapotának fenntartását. Ha kíváncsi vagy, pontosan hogyan is kellene hatékonyan hidratálnod zsíros arcbőröd anélkül, hogy tovább fokoznád annak felesleges olajtermelését, olvass tovább!

A hidratálás kulcsfontosságú „A zsíros bőrrel rendelkező emberek tapasztalhatják, hogy bőrük olajos vagy fénylő, ami azért van, mert a bőr túl sok faggyút termel”– mondja Julia Schwartz, bőrgyógyász. – „Ennek ellenére a bőr hidratálása segíthet a természetes olajtermelés szabályozásában. Ez azért van, mert - ha nincs elegendő nedvesség a bőrödben, akkor túl sok olajat termel. Ezen felül néhány ember a zsíros és a száraz bőr kettősségét is elszenvedheti egyszerre, különösen akkor, ha több potenciálisan irritáló hatóanyagot használnak, mint például a hidroxi savakat és a retinoidokat."
Kattints a további képekért!

Olykor mindannyian küzdünk a bőrszárazsággal, különösen a hűvösebb hónapok során. Bár kevesen tudják, bizony néhány élelmiszer elkerülésével is hozzájárulhatunk, hogy bőrünk hidratált maradhasson.

Leadfotó: 123rf, forrás: byrdie.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Lifestyle
Nehéz hét elé néz az, aki az alábbi három csillagjegy alatt született.
Utazás
Immáron tényleg a nyár kapujában vagyunk: fontos határt lép át a héten a hőmérséklet csúcsértéke.
Lifestyle
Az alábbi három csillagjegy szülötteinek egy rossz szavuk sem lehet a héten - a friss horoszkóp csupa pozitívumot ígér nekik.