Fashion&Beauty

Vitamin ABC - Így használd a vitaminokat a bőrápolásban!

Ahogyan szervezetünk működéséhez, úgy bőrünk egészségének megőrzéséhez is elengedhetetlen a megfelelő vitaminbevitel. A ragyogó arcszín és az élettel teli bőr csak néhány azon közül az előnyök közül, amiket a vitaminoknak köszönhetünk. Segítenek kivédeni a környezeti ártalmakat, felgyorsítják a sejtek újratermelődését és csökkenthetik a bőrpírt, valamint a bőr elszíneződését is.

Íme az alapvető tudnivalók

A boltok polcain ma már szinte minden ismert vitamin megtalálható, így nehéz eldönteni, melyik a legjobb, ha bőrünk egészségéről van szó. A FOREO utánajárt és egy vitamin ABC-be rendezte az alapvető tudnivalókat, hogy te is megismerd, ezáltal pedig helyesen illeszthesd be ezeket az összetevőket a napi arcápolási rutinodba.

A vitaminok helyileg való alkalmazása

A bőrápolási rutin az egészséges táplálkozással kezdődik. Ha a legjobbat szeretnéd a bőrödnek, a vitaminokat lokálisan is alkalmazhatod! A FOREO tippje: helyileg alkalmazva a vitaminok a bőr legmélyebb rétegéig hatolnak; itt maximális hatásfokon hatékonyabban és gyorsabban szívódnak fel, mint táplálékkiegészítő formájában szedve.

Vitamin ABC a FOREO-tól

A-vitamin

Az A-vitamin az egyik leghatékonyabb vitamin, amely bőröd egészségét szolgálja. Erőteljes antioxidáns, amely segít kivédeni a környezeti ártalmakat, serkenti a sejtek újra termelődését és csökkenti a bőrpír mértékét. Az A-vitamin akkor is csodákra képes, ha olyan gyakori bőrápolási problémára keresel megoldást, mint a ráncok vagy elszíneződések megjelenése.

Hogyan kell használni az A-vitamint?

Az A-vitaminos krémek és szérumok következetes használatával kiaknázhatod ennek az erős antioxidánsnak a bőrre gyakorolt pozitív hatásait. Tisztítsd meg alaposan az arcbőrödet, például egy kíméletes arctisztító készülékkel, vigyél fel néhány csepp A-vitaminos szérumot közvetlenül a bőrre, majd folytasd a rutint hidratáló krém használatával. Az A-vitamint elsősorban bőrfiatalító tulajdonságai miatt használják, ezért érdemes rendszeresen bevetni. A retinol, mint A-vitamin származék segít megelőzni a ráncok megjelenését és serkenti a sejtek cserélődését.

Mivel kombinálhatóak az A-vitaminos bőrápolási termékek?

Az első és legfontosabb, hogy az A-vitaminos krémeket nem szabad más hámlasztó termékekkel együtt használni, mert súlyos irritációt okozhatnak. Ezenkívül fontos, hogy mivel a retinol érzékennyé teszi a bőrt a napsugárzással szemben, nem ajánlott a hatóanyag nappali alkalmazása, felvitelét érdemes inkább az esti bőrápolási rutinba beilleszteni.

vitaminos arcszérum a-vitamin bőrre

B-vitamin

Más vitaminoktól eltérően a B-vitamin kifejezés nem egyetlen vitamint, hanem azok egy csoportját jelenti. Nyolc különböző típus létezik: tiamin (B1), riboflavin (B2), niacin (B3), pantoténsav (B5), B6, biotin (B7), folát (B9) és B12. Ezek a vitaminok arról ismertek, hogy képesek növelni az energiaszintet, erősítik az immunitást és elősegítik a bőrsejtek megújulását. Emellett segítenek csökkenteni a gyulladást és javítják a bőr általános egészségi állapotát.

Hogyan alkalmazható a B-vitamin?

A B-vitamin egyik leginkább ajánlott formája a B3, vagyis a niacinamid. A niacin üzemanyagként szolgál a bőrsejtek számára, mivel számos olyan folyamatot segít elő, amelyek fontosak az egészséges, kiegyensúlyozott bőrkép kialakításához. Segít kiegyenlíteni a hiperpigmentációt és csökkenti a ráncok megjelenését. Használatához vigyél fel néhány csepp szérumot vagy krémet közvetlenül a frissen mosott bőrre.

Mit keverjünk (és mit ne) B-vitaminos bőrápolási termékekkel?

A B-vitamint soha nem szabad más savakkal, retinollal vagy bármilyen hámlasztóval kombinálni. Továbbá kerüld a B-vitamint tartalmazó termékek használatát a nap folyamán, hiszen ez a hatóanyag sebezhetővé teheti bőröd a napsugárzással szemben. A legjobb eredmény eléréséhez a B-vitamint is este érdemes alkalmazni.

C-vitamin

A C-vitamin az egyik legismertebb vitaminfajta, tulajdonképpen egy erős antioxidáns, amely segít semlegesíteni a szabad gyököket, ezzel gátolva az öregedést és a ráncok kialakulását. Elősegíti a kollagéntermelést is, ami elengedhetetlen a feszesebb, fiatalos kinézetű bőrhöz. A C-vitamint különféle bőrproblémák kezelésére is használják, a fakó bőr ragyogóbbá tételétől a sötét foltok halványításáig. A hiperpigmentáció az egyik bőrtünet, amely C-vitamin kezeléssel kitűnően javítható: a C-vitamin egyes formáinak helyi alkalmazása csökkenti a hiperpigmentáció kialakulását.

Hogyan alkalmazható a C-vitamin?

A C-vitaminos készítményt az arc alapos megtisztítása után közvetlenül a megmosott bőrre, vagy hidratálókrém használata után vidd fel arcodra. A C-vitamin szérum használata segít megvédeni a bőrt a környezeti ártalmaktól, és sima, egyenletes árnyalatú bőrt biztosít.

A C-vitaminos szérumok vagy más olyan termékek, amelyek hatóanyagként ezt az erős antioxidánst tartalmazzák, érzékennyé tehetik a bőrt a napsugárzással szemben, ezért alkalmazásuk csak éjszaka javasolt.

Mit keverjünk (és mit ne) C-vitaminos bőrápoló termékekkel?

A C-vitamin érzékenyen reagál a fényre és a levegőre, ezért fontos, hogy az azt tartalmazó termékek csomagolását szorosan zárd le és ne tedd ki közvetlen napfénynek. Az is fontos, hogy ne keverd össze a különböző típusú savakat, például a glikolsavat, a retinolt vagy a szalicilsavat a C-vitaminos termékekkel. Ezek semlegesíthetik a C-vitamin hatását, és sebezhetővé teszik a bőrt a sérülésekkel szemben.

Lapozz, folytatjuk a D-E- és F-vitaminnal!

Oldalak

Fashion&Beauty
Lifestyle
Futótűzként terjed a közösségi oldalakon egy feladvány - azt állítják, aki képes megoldani, az nagy valószínűséggel pszichopata.
Lifestyle
Mindenkivel előfordult már, hogy majd összeestünk az éhségtől, és beszaladtunk az első gyorsétterembe, ami az utunkba került. Ilyenkor általában szószt is kérünk a krumplihoz vagy csirkefalatokhoz.
Lifestyle
Szerencsés fejezet veszi kezdetét a Vízöntő életben. Napi horoszkóp!