Fashion&Beauty

Egyre több ruha készül belőle, de mi is az a vegán bőr?

Egyre népszerűbb a vegán bőr, de tudod pontosan, hogy miből is áll össze ez az anyag?

Vegán bőr

Ősszel rendkívül népszerűek a bőrdzsekik, de idén a hosszú, bőrből készült ballonkabátok is domináltak a piacon. A jó idő hatására viszont ezeket a termékeket lecserélhetjük bőr melltartókra és miniszoknyákra, vagy akár ruhákra is. Figyelembe véve, hogy sok ilyen ruhadarabot a fast fashion üzletek is árulnak, valószínűleg észrevetted, hogy nem valódi bőrből készültek. Ehelyett a vegán bőr szerepel a címkén. Ez az anyag megfizethetőbb, nem is beszélve állatbarát opció.

De a kérdés az: mi az a vegán bőr? És mennyire strapabíró anyag? Olvass tovább, ha többet szeretnél róla megtudni!

Mi az a vegán bőr? A vegán bőrt, a műbőrt és a környezetbarát bőrt felváltva használják a műbőr leírására (egy olyan szövet, amely bőrre hasonlít, de állati bőr vagy melléktermékek felhasználása nélkül készült). A Noize terméktervezője, Renata Begic szerint a műbőrt gyakran polivinil-kloridból (PVC) és poliuretánból (PU) készítik, amelyek szerinte kőolajból és más vegyi forrásokból származnak. „Az elmúlt években egyre több fenntartható és környezetbarát alternatívát fejlesztettek ki a hagyományos vegán bőr helyett, például olyanokat, amelyek növényi eredetű anyagokból, például ananászlevélből, parafából, gombabőrből vagy almahéjból készülnek" – tette hozzá.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Unsplash, Forrás: Byrdie.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Lifestyle
Sztárok
Csikós Rózsi korának egyik legsikeresebb szubrett színésznője volt, azonban nemcsak a színpadon, hanem a magánéletben is rendkívül sikeresnek mondhatta magát. Férjével, Fényes Szabolccsal egymásnak...
Sztárok
Sokkal érdekesebb története van a legendás zenekar egyik nagy slágerének, mint azt bárki is gondolta volna.