Túlélési tippek a magassarkú viseléséhez

Egy szép magassarkúban minden nő csinosabbnak érzi magát, sőt még a tartásunkat is megváltoztatja, járásunkat pedig nőiesebbé teszi egy ilyen lábbeli. Azonban egész napos viselése könnyen változhat gyötrelmessé.

A magassarkú okozta problémák
A magas sarkak viselése közben a lábikra erőteljesen megfeszül, a térdekre pedig sokkal nagyobb nyomás nehezedik, mint általában. Ráadásul, ha nem megfelelő a tartásunk, akkor a derekunk is fájni kezdhet, illetve a medencecsontnak sem okozunk kellemes pillanatokat. Az ilyen lábbelikben a talpunk elülső párnája viseli testünk egész súlyát. Nem kell azonban lemondani a csinos cipőkről: tudtad, hogy például a pilates segítségével megelőzheted és helyre állíthatod a magassarkú okozta problémákat? Az alábbi gyakorlatok segítenek ebben!

Test gyakorlat
A balettből ismerős lehet ez a gyakorlat: a sarkaidat érintsd össze, míg a lábfejed többi része távolodjon egymástól, azaz a két lábfejed formázzon egy V alakot. Lassan állj a lábujjhegyeidre, közben figyelj arra, hogy a combjaid maradjanak szorosan egymás mellett, majd ereszkedj vissza az alapállásba.

Lábfej masszázs
Tegyél a földre egy üres poharat, ásványvizes üveget vagy akár egy teniszlabdát. Tedd rá a lábfejed és gördítsd végig rajta, oda-vissza. A talpad reflexológiai pontjait stimulálja, illetve a lábközépcsontodnak is jót tesz ez a gyakorlat.

Derék nyújtása
A derékban lévő izmokat fontos nyújtani és lazítani. Ezt könnyen megteheted az alábbi két gyakorlat segítségével: ereszkedj térdre, majd domborítsd be a hátad a csípőcsontodat némileg előre tolva. Ezután homoríts, majd felváltva ismételgesd. A másik remek gyakorlat a jógából lehet ismerős: térdelj le, majd a földön nyújtsd előre a kezeidet és felsőtesteddel is dőlj előre, míg a lábaid továbbra is legyenek a térdelő pozícióban. Kicsit maradj így, lazítsd el a vállaidat. Ezután térj vissza a kiinduló pozícióba. Ismételd meg ötször.

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!