Ha egyetlen tervező kreációiból állna a gardróbunk, az Tom Ford lenne

Őszintén, kissé elfogultak vagyunk Tom Forddal kapcsolatban, de elég nehéz feladat kivetnivalót találni a divattervezőben. Mindegy, hogy épp ruhát, kiegészítőt vagy szépségterméket veszünk a kezünkbe tőle - az összes darab tökéletes.

TOM FORD. Pont.

Thomas Carlyle Ford amerikai divattervező és filmrendező. 2006-ban dobta piacra névadó luxusmárkáját, korábban a Gucci és Yves Saint Laurent kreatív igazgatójaként dolgozott. Ford írta és rendezte az Akadémia-díjra jelölt Egyetlen ember (2009) és az Éjszakai állatok (2016) filmeket. Jelenleg az Amerikai Divattervezők Tanácsának igazgatótanácsának elnöke.

Ma már senki nem gondolná - legalábbis a kreációit elnézve -, hogy pályája korai szakaszában Fordot nem igazán ismerték el a szakmában. Cathy Hardwick (az első főnöke a divatiparban) egyenesen tehetségtelennek tartotta a legelején, majd hamar kiderült, hogy a srác azért annyira mégsem veszett fejsze nyele. Később gyorsan tanult, elsajátította a legfontosabb és legjobb dolgokat a világhírű designerek keze alatt, mostanra pedig egy birodalom feje, aki ritkán tud hibázni.

Ford minden ruhája, kiegészítője és szépségterméke a legmagasabb minőséget képviseli, a tervező az összes darabot úgy álmodja meg, mintha az lenne az utolsó dolog, amit valaha alkot - ezért kifogástalannak kell lennie. Stílusát tekintve abszolút kiszolgálja az új trendeket, modern, elegáns és tekintélyes bármi, amit kiad a kezéből. De beszéljenek helyettünk a képek, összeszedtük a legszebb kreációit.

Leadfotó: Profimedia - RedDot

Oldalak