Teszteltem a Fjällräven új Re-Kanken hátizsákját, ezek a tapasztalataim

Jobb vagy rosszabb, mint a márka klasszikus hátizsákja? Kipróbáltam!

Hátizsák újrahasznosítva

Pár hónapja lehetőséget kaptam a már szinte ikonikussá vált Fjällräven Känken hátizsák tesztelésére, azonban nem a klasszikus, hanem az új, környezetbarát változatban elkészített kollekció darabját próbálhattam ki. A Re-Känken nevet viselő darab tizenegy műanyag palack újrahasznosításával, poliészterből készült, festéséhez pedig a gyártók a SpinDye technológiát alkalmazták, melynek lényege, hogy nagymértékben lecsökkenti a felhasznált víz, energia és vegyszer mennyiségét. Bevallom az elején kicsit szkeptikus voltam a darabbal kapcsolatban, féltem attól, meddig bírja az anyag, hogyan viseli majd a mindennapok megpróbáltatásait, illetve hogyan fogom tisztítani - ám a hátizsák hamar a kedvencemmé vált.

Megkönnyíti a mindennapokat

Az első dolog, ami miatt gyorsan a szívemhez nőtt ez a bájos, színes darab, az a kényelem volt. Bár már korábban is rendszeresen hátizsákot viseltem a mindennapokban, valahogy mindnél azt éreztem, hogy mázsás súly nehezedik rám. Ennél a táskánál azonban olyan kényelmes a kialakítás, hogy bármennyire megpakoltam, egyszerűen nem is éreztem, hogy lenne rajtam valami, és cipekednem kéne. A laptop hordozása a munkahelyemre és haza, illetve a hét eleji nagy bevásárlás egy diszkomfortos érzésből hamar komfortossá vált, nem volt bennem többé az, hogy elegem van a hurcibálásból. Az anyag kiválóan bírta a súlyokat, bármennyire tömtem meg, nem volt egy reccsenés sem, az anyag nem nyúlt meg, illetve egy szál sem húzódott ki belőle.

Az utazás élménnyé vált

A hétvégéimet rendszeresen az utazás teszi ki, amit szintén megkönnyített az új szerzeményem. Korábban egy utazótáskával és egy hátizsákkal ingáztam, azonban megkönnyebbülve tapasztaltam, hogy ez a hátizsák tényleg mindent elnyel. Belerakhattam akár négy napnyi ruhát is úgy, hogy még a neszeszerem és az egyéb szükséges holmim is belefért, így nem volt szükségem többé, csak erre az egy dologra a vonatozáshoz. Mondanom sem kell, mennyivel kényelmesebbé vált így az utazás - ami korábban igencsak stresszelt. A táska továbbra is kitartó volt, sehol egy szál, bolyhosodás, a megviseltség leghalványabb jelét sem mutatta - pedig tényleg minden nap használva van.

A tisztítás

A legnagyobb kihívást számomra egy esedékes tisztítás jelentette, azonban a sok használattól előbb vagy utóbb tudtam, hogy el fog jönni a pillanat, amikor már szükség lesz rá. Bevallom azok közé tartozom, akik nem szívesen olvassák el a használati utasítást, és csak úgy találomra bedobják a cuccaikat a gépbe. Ezt ennél a hátizsáknál nem mertem bevetni, féltem hogy megsérül az anyag. A foltokat meleg vízzel, szappannal és egy szivacs puha felével szedtem ki a belőle, és meglepve tapasztaltam, hogy azonnal kijött. Azonban szerencsére nem egy könnyen koszolódó táskáról van szó, így erre sem volt gyakran szükség.

A végeredmény

Összességében nagyon elégedett vagyok ezzel a hátizsákkal, sokkal könnyebbé, stressz- és tehermentesebbé tette a mindennapjaimat. Más táskáimon ilyenkor már látszott hogy rengeteget használom őket, anyaguk ugyanis pár hónap után jelentősen károsodott. Ennél a darabnál azonban semmi ilyesmit nem tapasztaltam, éppen olyan, mint újkorában. Az esőben nem ázott át, kiválóan alkalmazkodott a szélsőséges időjáráshoz, látszik hogy egy minőségi darabról van szó. Alig várom a fesztiválszezont, ezer százalék, hogy oda is ezt fogom magammal vinni. Tényleg mindenkinek ajánlom korosztálytól függetlenül, hiszen egy időtálló, és sikkes darabról van szó, ami még a legegyszerűbb hétköznapi szetteket is feldobja úgy, hogy közben a kényelemről sem kell lemondanunk. Közben pedig egy üdítő, felszabadító érzést, hogy a környezetért, a Földért is tettünk valami jót.

Fotók: Femcafe/Szilágyi Virág; Leadfotó:Femcafe/Szilágyi Virág

Oldalak

Szólj hozzá Te is!