Hirdetés

Így barnulj le télen – 3 tipp azoknak, akik nem szeretik a szolit

Manapság ha barna bőrre vágyunk, ugyanakkor szeretnénk megőrizni a bőrünk egészségét, mindenhol zárt ajtókra találunk. A napozás is, a szolizás is ártalmas, éppen ezért kerestünk 4 olyan barnító módot, ami nem károsít.

Béta-karotin tabletta

A béta-karotin az A vitamin provitaminja, aminek az egészségre való remek hatása mellett másik jó tulajdonsága, hogy megsokszorozza a pigmentszámot. Gyorsabb barnulást idéz elő és a bőr tovább megtartja segítségével a színét. Arra azonban figyeljünk, hogy csak kúraszerűen alkalmazzuk, ugyanis bármilyen meglepő, de a béta-karotin is túladagolható.

Cukornád kivonat

Fő hatóanyaga a dihidroxi-aceton, ami külsőleg alkalmazva reakcióba lép a bőr szabad aminosavaival és fehérjéivel, így idézi elő a barnulást. Sajnos azonban a hatás csak a legfelső réteg lehámlásáig tart. A cukornádhoz hasonló – manapság leginkább cukorhelyettesítésre használt – stevia növény is hasonló tulajdonságokkal bír. Kivonata a bőrre kenve feszesíti azt, összehúzza a ráncokat és enyhe mértékben barnít is.

Edd magad barnára

Kevesen tudják, de megfelelő táplálkozással is gyorsabban barnulhatunk illetve tovább megtarthatjuk a nehezen megszerzett színünket bizonyos ételek fogyasztásával. A fent említett béta-karotin elsődleges természetbeni forrása a sárgarépa. Emellett aki sok spenótot, mangót vagy brokkolit fogyaszt, annak a bőre láthatóan egészségesebb és barnább lesz. Főleg a téli időszakban ajánlják ezek fogyasztását, így a nyári barnaság a következő szezonra is átmenthető.

Ha te is kipróbálod valamelyik tippet, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!
Ez is érdekelhet: Napszítta hajat szeretnél télen is? – 5 otthoni hajvilágosítási tipp

Fotók: pinterest.com; leadfotó: beauty411.net

Szólj hozzá Te is!