Szépségtippek a nagyvilágból

Nem csak nagymamáinktól és barátnőinktől kérhetünk szépségápolási tippeket, de egy képzeletbeli utazással az idegen kultúrák asszonyainak titkát is elleshetjük. Mitől olyan ragyogó a japán hölgyek bőre vagy az olasz lányok frizurája? Íme a nagy világ körüli szépségkörkép.

Japán

Nem okozunk nagy meglepetést, ha eláruljuk, mi a legkedveltebb összetevő a keleti hölgyek kelléktárában. Japánban, a gasztronómiához hasonlóan a szépségápolás területén is nagy népszerűségnek örvend a rizs és részben ennek köszönhetik a porcelánszerű, makulátlan arcbőrüket Japán hölgyei. Nem kell átrepülnünk a fél világot, ha szeretnénk ellesni a praktikát, egyszerűen annyit kell tennünk, hogy egy adag rizst 20 percre egy üveg vízbe áztatunk, majd ha letelt az idő, a rizsszemeket leszűrjük, a vizet pedig egy kendővel vagy törölközővel felitatjuk. Finoman kicsavarjuk a felesleget és a kendőt negyed órára az arcunkra helyezzük. Ha heti egyszer alkalmazzuk a módszert, nem kell többé irigykedve figyelnünk a japán asszonyok lenyűgöző szépségét.

Chile

Chile lányainak is megvan a maga praktikájuk az üde és egészséges bőr eléréséhez. A vörös szőlő magas antioxidáns tartalmát kihasználva készítenek arcpakolást, melyet percek alatt összedobhatunk a konyhában. Egy marék szőlőt pépesítünk és 2 evőkanál fehér lisztet keverünk hozzá. Az így kapott masszát 10 percre arcunkra és dekoltázsunkra kenjünk, így leöblítés után nem csak feszes, de egészséges bőrt és tiszta pórusokat kapunk eredményül.

Fotó: telegraph.co.uk

Oldalak

Szólj hozzá Te is!