Hirdetés

Viszlát karikák! - A 6 leghatásosabb házi módszer a táskás szemek ellen

A tavasz beköszöntével itt a szokásos fáradtság, levertség és aluszékonyság ideje, ami a szem alatti karikákat is felerősíti. Mutatunk néhány házi módszert a táskák eltüntetésére.

Gyümölcs és joghurt

A reggeli turmixod elkészítése közben egy kevés gyümölcsöt és joghurtot is pépesíts össze, majd 5 percre pihenj le és hagyd hatni az egész arcra felvihető pakolást, amíg lefő a kávé. A joghurt nemcsak hidratálja, de nyugtatja a bőrt, sőt a pirosság eltüntetésében is segít, míg a gyümölcsök vitamintartalma ápolja és regenerálja a bőrt.

Tej

Ébredés után égnek a szemeid és a táskák, illetve a karikák állandó vendégek nálad? Fogj két vattapamacsot egy kortynyi hideg tejet, majd a beáztatott vattákat tedd 5 percre a szemedre. Ez az egyszerű trükk nem csak megnyugtatja a szemeket, de leviszi a duzzanatot és élénkíti a vérkeringést is.

Tea

A reggeli tea lefőzése után hagyd kicsit hűlni a teafiltereket, majd a sminkelés előtt tedd pár percre a tasakot a szemedre. A filter egyrészt megnyugtatja ezt a területet, másrészt leviszi a duzzanatot és a benne található koffeinnek köszönhetően felturbózza az érzékeny bőrfelület vérkeringését, ami a karikák száműzésében is hatékony.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!