Exkluzív interjú: Szarvas Andrea csak nekünk árulta el, hogy érzi magát Kínában

Beavatott minket a kulisszatitkokba.

Így érzi magát

Alig pár napja annak, hogy Szarvas Andi, a Miss World Hungary idei győztese megérkezett Kínába, máris hatalmas sikereket ér el. A Miss World 2018 döntőjét idén a kínai Sanyában rendezik, a show előtt pedig számos alversenyen mutathatják kell megmutatniuk a szépségkirálynőknek, mit tudnak. Az országok legszebbjei eddig a talent és a nemzeti tánc alversenyen vannak túl, Andi pedig mindkettőn a legjobbak közé került. Magyarország szépe most interjút adott nekünk és elárulta hogy érzi magát, milyenek az ottani ételek, valamint, hogy kiket tart a legnagyobb ellenfeleinek.

Hogy érzed magad Kínában? Milyen a hangulat? Hogy viseled az időeltolódást?

Nagyon jól érzem magam, kicsit még mindig hihetetlen, hogy Vésztőről indulva itt vagyok a világ másik végén és egész Magyarországot képviselem a versenyben. Ez nagyon nagy felelősség és minden nap igyekszem ennek megfelelni. Remek hangulat van, mindenki élvezi az ittlétet. Nehezen szoktam meg az időeltolódást, nappal majdnem elaludtam, éjszaka pedig egyáltalán nem voltam álmos. Persze ebben benne van az is, hogy ilyenkor tudok beszélgetni, mesélni az otthoni szeretteimmel, barátaimmal. Túl vagyunk két fontos versenyen, és nagyon büszke vagyok arra, hogy mind a nemzeti tánc, mind a talent produkciókban a legjobbak közé kerültem.

Egy korábbi interjúban már mondtad nekünk, hogy nagyon odafigyelsz arra, mit eszel és tartasz attól, hogy Kínában nem nagyon lesz más a gyorskaján kívül. Most, hogy ott vagy, mi a tapasztalatod?

Idén nem költözünk, végig egy hotelben leszünk a verseny alatt, így minden nap reggeli, ebéd, vacsora jár. Rendes, európai gyomornak is teljesen normális éttermi ételekből választhatunk. Nekem azonban nem igazán jön be az itt feltálalt ízvilág, így leginkább csirkét, zöldséget és gyümölcsöket választok a kínálatból. Legalább a súlyommal nem lesz probléma.

Korábban már említetted, hogy nem töltöttél még ennyi időt a családodtól távol. Hogy viseled, hogy ilyen messze vagy tőlük? Hogyan tartod a kapcsolatot az otthoniakkal?

Nem töltöttem még ennyi időt a családom nélkül, ráadásul ilyen távol. Iszonyatosan hiányoznak, folyamatosan beszélünk, küldik az energiát és így könnyebben viselem a hiányukat. Anya az egyik nap azt írta nekem, hogy “Nem tudok a munkára koncentrálni, mindig rád gondolok, annyira szurkolok.” Mindig elérzékenyülök az üzenetein. Nehéz...Biztos vannak, akik azt gondolhatják, hogy Kínában vagyok, egy szavam sem lehet, hiszen nem sok mindenki jut el ide élete során. Valóban, nagyon hálás vagyok az életnek és a Magyarország Szépének, hogy ez megadatott nekem. Ám ennek ellenére, vannak nehezebb pillanataim. Nagyon családcentrikus vagyok és sokszor azt érzem, hogy bárcsak itt lennének velem! Mennyivel könnyebb lenne! Persze imádok minden itt töltött percet, mert ez a verseny valóban hatalmas élmény!

Milyennek találod a versenytársaidat így, hogy pár napja már együtt vagytok? Mennyire érezhető, hogy mégiscsak egymás "ellenfelei" vagytok?

Itt mindenki gyönyörű! Azt hiszem, összesen 119-en vagyunk. Csapatokra vagyunk osztva, én a “Yellow team”-be kerültem, ami állítólag a legjobb. Harminc lány van benne, így inkább őket ismerem jobban. Amikor megláttam a lányokat, az első pár napban kicsit megcsappant az önbizalmam. Tudom, én is azért vagyok itt, mert itt a helyem, de az ember magával szemben mindig sokkal kritikusabb, és mást ebben az esetben “szebbnek” lát. Na velem is így történt. Persze ez nem azt jelenti, hogy feladnám, sőt! Nagy bennem a versenyszellem és tudom, hogy megérdemelten vagyok itt. Eddig nem érzek rivalizálást, de még nagyon az elején vagyunk.

Van valami, ami miatt különösen izgulsz? A verseny melyik részétől tartasz a legjobban?

Egyáltalán nem izgulok, úgy érzem mindent megoldok, derekasan megállom a helyem. Próbálom kihangsúlyozni az erősségeim és talpraesetten reagálni helyzetekre. Adódnak nehézségek, de nincs legyőzhetetlen akadály!

Kiket tartasz a legnagyobb ellenfeleidnek? Kivel lettél nagyon jóban?

Mint már említettem az összes lány nagyon szép, de talán az én csoportomat tartom a legerősebbnek, ott mondhatni, hogy mindenkit konkurenciának tarthatnék. Minden megteszek, bármi is lesz az eredmény nem leszek csalódott, mert olyan pluszt adott az életemben ez a verseny, hogy nincs okom semmiért se szomorkodni. A szobatársammal, a finn Jenny-vel, illetve a spanyol szépségkirálynővel lettem nagyon jóba. Velük a december 8-i finálé után is szeretném tartani a kapcsolatot.

Ez a gyönyörű lány lett a Magyarország Szépe győztese 2018-ban.

Leadfotó: Instagram/szarvasandi

Oldalak

Szólj hozzá Te is!