Fashion&Beauty

A svájci órák legújabb generációi megnyerték maguknak a vásárlókat

A svájci órákról mindenkinek a pontosság jut az eszébe, hiszen ezek a márkák már hosszú évtizedek óta a világ vezető brandjei közé tartoznak. A szigorú sztenderdek nem engednek semmilyen nyomásnak, ezek az órák ma is úgy készülnek, mint hajdanán. Nem kerülhet beléjük olcsó alkatrész és minden esetben szétszedhetőnek és javíthatónak kell lenniük. Azonban a világ változik, ezáltal az emberek ízlése és igényei is módosulnak.

Amikor a 80-as években betörtek a piacra az olcsó távol-keleti kvarcórák, mindenki ezeket szerette volna viselni. A svájci órákra nehéz idők jártak, azonban fel tudtak állni ebből a helyzetből, ehhez azonban némi szemléletváltásra is szükségük volt.

Íme Svájc modern csodája: a Swatch!

Svájc válasza a modernizációra nem más, mint az Órashop.hu-nál is elérhető Swatch, ami gyorsan megnyerte magának a vásárlókat. 1983-ban dobták piacra, a neve egyesek szerint a Swiss-Watch, mások szerint a Second-Watch-ból származik, azonban ez utóbbi a hiteles. A tervezője ugyanis úgy gondolta, hogy a Swatch lesz az úgynevezett második óra, amit gyorsan fel lehet kapni, nem kell félteni, olcsó és rengeteg színben elérhető.

A gyártási költségek az automatizációnak köszönhetően alacsonyak maradtak, emellett azonban a pontosság és a megbízhatóság ugyanúgy biztosított, így kiváló áron tudták kínálni ezt a fiatalos, izgalmas és változatos kvarcóra-családot, melyből számtalan kollekció jelent meg az évek során

Swatch Irony, a vékony és kemény Swatch

Ez a kollekció arról híres, hogy nagyon vékony, azonban emellett mégis rendkívül kemény vekker. Az erősségét a rozsdamentes acélerősítésnek köszönheti, így született meg ez a különleges kollekció, amely erős, strapabíró és emellett rendkívül dizájnos.

Swatch Originals, az eredeti

Az eredeti megismételhető! Az első modellek mindig aktuálisak, így maradhattak benne a gyártásban a mai napig. Vannak letisztult, egyszerű kinézetű darabok, melyeket bármilyen szetthez párosíthatsz, de vannak vidám, színes darabok is, amiket az aznapi ruhád színéhez igazíthatsz, így kínálnak almazöld, lila, fehér, kék, barna, piros órákat is.

Swatch Pop, a vidám

Érdekes, vidám minták, vad színek, a popkultúra igazi megtestesítői várják a rajongókat. Ha egy ilyen modellt veszel fel, biztos, hogy jókedvű lesz körülötted mindenki.

A Swatch többi kollekciója

A Swatch System 51 olyan automata modell, ami pontosan 51 alkatrészből áll, és extra hosszú járástartalékkal rendelkezik. A Swatch Skin anyaga biokerámia és műanyag keveréke, ezáltal rendkívül kényelmes a bőröd számára a viselése. A Monthly Drops kollekció pedig átlátszó, így láthatod a szerkezetet működés közben, a megjelenése pedig hihetetlenül egyedi és vagány.

A Swatch igazi megoldás volt a svájciak számára, hogy visszakerüljenek az óraipar vérkeringésébe, és kijelenthető, hogy ez sikerült is. Nemcsak a Swatch, de a többi klasszikus svájci márka is újra hihetetlenül népszerű lett, és napjainkban is rendkívül keresettek, valamint magas presztízsértékkel rendelkeznek.

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
Meghan Markle a minap egy olyan őszi szettben mutatkozott, amely sok nő számára adhat ihletet, amikor beköszöntenek a hidegebb hónapok. Egy biztos: a hercegné outfitje telitalálat volt!
Sztárok
Sok olyan világhírű sztár van, akik felnőttfilmekben kezdték a pályájukat, és csak ezt követően futottak be nemzetközi karriert.
Sztárok
A mesterséges intelligencia segítségével készítette el új klipjét Pál Dénes. Bár nem ez az első olyan magyar videóklip, amelyben a készítők ezzel a technikával dolgoznak, az énekes és a videót...