5 sminkbaki, amit a profik azonnal kiszúrnak rajtad

A legtöbb nő legfeljebb az anyukájától vagy a barátnőitől tanulja a sminkelést, esetleg a neten található videókból, éppen ezért bármennyire is biztos kézzel végezzük a dolgot, mégsem vagyunk profik. Előfordulhatnak kisebb bakik, amit a halandó ember nem vesz észre, de a hivatásos sminkesek azonnal kiszúrnak. Mutatjuk, mire figyelj oda fokozottan, hogy biztosan természetes hatást keltsen a mázolmányod.

Túl sok kontúr

A smink arról szól, hogy kiemeld az arcod legszebb részeit, nem arról, hogy megváltoztasd azt. A kontúr is pontosan arra szolgál, hogy hangsúlyozd az orcákat, az arccsontokat, nem pedig arra, hogy bohócot pingálj magadból. A hozzáértők úgyis azonnal kiszúrják, ha olyan helyen próbálsz dimenziót vinni az arcodba, ahol nem kellene.

Rossz árnyalatú alapozó

Az alapozó elég sok irányba félremehet. Lehet túl rózsaszín, túl szürke, túl narancsos, és ha nem passzol a bőröd saját tónusához, akkor nem csak művi hatást kelt, de öregít is. Mindenképpen teszteld a megvásárolni kívánt színt az állad vonalánál természetes fényben.

Rosszul előkészített ajkak

A sminkesek vesszőparipája, hogy készítsük elő az ajkakat a rúzsozáshoz, nem is alaptalanul. Bármelyik profi egy pillantásból megállapítja, hogy hogyan tetted fel a rúzst: száraz ajkakra, vagy hidratáltakra. Olyan ez, mint a vászon, amire festeni készülsz. Ha megfelelően elő van készítve, sokkal tartósabb lesz a szín.

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!