Átvernek a samponreklámok - ettől tűnik tökéletesnek a modellek haja

Egy modell és egy fodrász leplezte le a reklámok trükkjét.

Samponreklámok

Tudjuk, hogy a samponreklámokban a nők haja mindig tökéletes - olyannyira, hogy az már tényleg túl szép, hogy igaz legyen. A hibátlan, fényes, erős, kifogástalan frizura mögött azonban egy pofonegyszerű trükk lapul, amelyről egy fodrász és egy modell rántotta le a leplet. Videóban mutatták meg, mitől tűnnek olyan makulátlannak és gyönyörűnek a csajok fürtjei a képernyőn, a titok pedig immár a múlté. Érdekes egyébként, hogy az emberek 74 százaléka egyáltalán nem hisz abban, hogy a tincsei ténylegesen olyanná válnak, mint ahogy a hirdetésekben lévő modellekét látjuk - ez kiderült egy korábbi kutatásból. Persze jobb is, ha nem dőlünk be a különféle csalásoknak, ugyanakkor érthető, hogy a szépségipar próbálkozik, elvégre el kell adni valahogy azt a terméket.

Hajlakk trükk és egyebek

A fodrász, Sarah Laidlaw az alábbi videón épp előkészíti egy modell haját a samponreklámhoz és fotózáshoz. Úgy kellett beállítania a lány frizuráját, hogy olyan hatást keltsen, mintha fújná a szél. Sikerült, de töménytelen mennyiségű hajlakk kellett a művelethez. Tény ugyanakkor, hogy nagyon hiteles, és azt sem lehet mondani, hogy nem szép. A szakember és a nő még viccelődnek is a felvételen, ironikusan megjegyzik, hogy "csak egy szimpla, természetes megjelenés" - miközben ez nyilván minden, csak nem természetes.

Egyéb trükkök

Egyébként nem a hajlakk trükkje az egyetlen, amit bevetnek. Olyan csalásokat is elkövetnek, mint:

  • hungarocell labdák: ezekkel tűzdelik meg a frizurát, hogy dúsabb és "tömöttebb" legyen;
  • "zöld asszisztensek": úgynevezett segédek, akik egy-egy hosszú pálcika segítségével mozgatják vagy épp tartják a hajat, hogy tökéletesen "elkapja" a fényt;
  • póthaj: ebben nincs semmi meglepő, szinte mindegyik modellnek tesznek fel póthajat, ez szintén a dúsabb és hosszabb hatásért felelős;
  • fények: a fluoreszkáló fényeket megszűrik egy felül elhelyezkedő kereten keresztül, így "enyhe" fényt hoznak létre, ami még nem zavaró, mégis feltűnően szép.
Leadfotó: 123rf

Oldalak