Öt ruhadarab, amit minden 50 feletti stílusos nő gardróbja megérdemel

Az ötödik X nem jelenti, hogy le kell mondanunk a divatos ruhadarabokról, csupán némi finomhangolás szükséges a stílust illetően - ehhez adunk pár tippet.

Ruhadarabok, amelyek 50 felett is stílusosak

A "hős" blézer, ami megmenti a napot

Viseljük munkában, farmerral vagy épp egy elegáns koktélruhához, a tökéletes blézer nem hiányozhat egy stílusos nő gardróbjából, pláne 50 felett, amikor sokkal inkább ragaszkodunk a mindenkor bevethető alapdarabokhoz. Érdemes semleges színt - legyen az fekete, fehér, szürke vagy bézs -, és hosszított fazont választani, hogy könnyen tudjuk kombinálni bármivel.

Pihe-puha kasmír pulóver

Az érett, már kifinomult stílusérzékkel rendelkező 50-es csajok ruhatára igenis megérdemel egy minőségi, klasszikus kasmír pulóvert, aminek az elegancia a védjegye. Nem csak azért kötelező darab, mert annyira öltöztet, hanem mert egy-két egyszerű, de nagyszerű kiegészítővel feldobva máris nem annyira hétköznapi, mint egy sima kardigán.

Az aduász nadrág

Az a tapasztalat, hogy a nők 50 felett már óvatosan választanak nadrágot, a farmert például sokkal ritkábban emelik le a polcról, mint például egy komfortos, ugyanakkor minden alkalomra megfelelő egyenes (vagy A-vonalú) szárú darabot. Ezzel alapvetően nincs is baj, hiszen egy ilyen semleges színű sikkes naci nem csak a hétköznapokon, hanem elegáns rendezvényeken is kiszolgálja az embert.

A szexisen konzervatív ruha

50 felett kétszer is meggondoljuk, milyen stílusú ruhát válasszunk, hogy ízléses legyen, és kapjunk is pár elismerő pillantást. Ez a kor még nem jelenti azt, hogy temetni kellene a dögös vagy szexi jelzőket, csak meg kell találnunk az arany - vagy az alábbi esetben kék - középutat.

Kényelmes cipő

Nem mondja senki, hogy 50-en túl a magassarkú szitokszónak számít, de előbb nyúlunk a kényelmes (lapos talpú) verzióért, mint egy gyönyörű, ám kevésbé komfortos darabért. Ez is teljesen rendben van, fő, hogy magabiztosan és jól érezzük magunkat a bőrünkben. Épp ezért érdemes inkább egy minőségi, mintsem több "gyengébb" lábbelit beszerezni, hogy lehetőség szerint hosszú időn át kiszolgáljon bennünket.

Végezetül, el ne felejtsük, hogy 50 felett is engedélyezett a következők viselete:

  • szatén pizsi, mert semmiben nem érezzük magunkat nőiesebbnek,
  • nagy, Audrey Hepburn-féle fekete napszemüveg, ami jobb, mint a smink,
  • farmer, mert ez a férfiak szerint is mindig bejön,
  • végül, de nem utolsó sorban: mindig megérdemlünk egy új rúzst. Mindig.
Fotók, leadfotó: Ecipo, ZARA, Mango, Reserved, H&M, Profimedia - RedDot

Oldalak