100 év szépségideáljai - ő volt a stílusikon akkor, amikor születtél

Minden kornak megvannak és megvoltak a maga szépségideáljai. Érdekes, milyen nőt tartottak vonzónak a 20-as években, a 70-es esztendőkben és manapság. Egy évszázad stílusikonjai.

100 év szépségideáljai

20-as évek: Josephine Baker

Josephine Baker énekes, táncosnő és előadóművész volt, aki 1937-ben francia állampolgár lett. A 20-as években szépségideálnak számított, olyan becenevekkel illették, mint "Bronz Vénusz", "Fekete Gyöngy" vagy "Kreol Istennő". Ő volt az első afroamerikai származású hölgy, aki egy jelentős filmben kapott főszerepet, valamint ő birtokolhatta először a Croix de Guerre háborús keresztet (katonai érdemrend).

30-as évek: Katharine Hepburn

Katharine Hepburn 1907-ben született. Az amerikai színésznőt tizenkétszer jelölték Oscar-díjra, ebből négyszer meg is kapta az aranyszobrot. Karrierje kezdetén a gyönyörű nő kisebb szerepeket kapott a Broadway-en, majd az 1932-es Warrior's Husband című kalandfilmben alakított hercegnői karaktere meghozta számára a hírnevet.

40-es évek: Ava Gardner

Az amerikai színésznő korának egyik legnagyobb hollywoodi sztárja volt. Az ottani filmintézet ma is a valaha élt legjelentősebb hírességek között tartja számon. Ava Gardner számos kisebb szerepet követően A gyilkosok című 1946-os Hemingway-adaptációval vált igazán ismertté és szexszimbólummá.

50-es évek: Marilyn Monroe

Marilyn Monroe-t ma már gyakorlatilag senkinek nem kell bemutatni. Az amerikai színész, modell és énekesnő az 50-es évek legismertebb szexszimbóluma volt, akit most is a legnagyobb stílusikonok közé sorolnak. Főként "buta szőke" szerepeivel szerzett hírnevet, filmjeiből azonban sorra kasszasiker lett.

60-as évek: Elizabeth Taylor

A többszörös Oscar- és Golden Globe-díjas angol-amerikai színésznőt a legtöbben Liz Taylorként ismerték, azonban ő nem szerette a becézést: "Utálom, ha így hívnak, mert úgy hangzik, mintha valaki kígyó módra sziszegne nekem" - mondta egyik utolsó interjújában. Gyerekszerepekben kezdte a pályát, de gyorsan hírnevet szerzett. Sokak szemében ő testesítette meg a klasszikus hollywoodi sztárt: gyönyörű volt, sikeres, tehetséges, gazdag, ezekhez pedig viharos magánélet társult.

70-es évek: Cher

Cher Oscar-, Emmy-, Grammy- és Golden Globe-díjat is besöpört. Az amerikai énekesnő/színész a mai napig úgy él a köztudatban, mint a "popzene istennője", ami nem véletlen. Több mint 100 millió albumot adott el világszerte.

80-as évek: Madonna

Madonna a 80-as években eléggé felpörgette a karrierjét, jobban mondva inkább beindította. Miután 1984-ben megjelent a Like a Virgin című albuma, egy csapásra világszerte ismertté vált és lassacskán stílusikon lett.

90-es évek: Janet Jackson

Janet a 90-es évek egyik legsikeresebb előadójának számított, ikonikus göndör haja és különleges szépsége miatt pedig szexszimbólummá is vált. A Jackson-család legfiatalabb gyerekeként Encinóban nőtt fel Los Angeles mellett, először hét éves korában lépett színpadra.

2000-es évek: Jennifer Lopez

JLo a mai napig a világ egyik legsikeresebb énekesnője, akit nem egyszer kiáltottak ki a legszebb nőnek is. 20 éve és most is a legnagyobb dívák közé sorolják, szépségén nem fog az idő, stílusa pedig utánozhatatlan.

Leadfotó: Profimedia - RedDot

Oldalak