Fashion&Beauty

Hajápolás: minden, amit a ricinusolajas pakolásról tudni kell

Szó lesz előnyeiről, hátrányairól és helyes használatáról is.

Ricinusolaj

A ricinusolajat az ókori Rómában "Palma Christiként", azaz "Jézus kezeként" ismerték. A magból közel négyezer éve nyerik ki a folyadékot, régen - Egyiptomban, Ázsiában, de a görögöknél is - hagyományosan gyógyításra használták, belsőleg alkalmazták hashajtóként, fájdalomcsillapító gyanánt és izomlazításra. Rengeteg jótékony hatása ismert, manapság pedig a szépségipar is előszeretettel alkalmazza bizonyos termékek (natúr kozmetikumok) alapanyagaként, főként a hajápolásban.

A ricinusolajat a hajápolásban a hullás és ritkulás ellen, a szálak megerősítése miatt és a gyors növekedés végett is bevethetjük. Ezek mellett segít például a száraz, durva hajat táplálni, puhábbá varázsolni, gazdagon hidratál és tényleg jó munkát végez. Nem mindegy azonban, hogyan visszük fel a hajra, hiszen sűrű és tömény állaga van, ami - és ez a hátránya - zsírossá és elnehezültté teheti a frizuránkat. Nem szabad belőle sokat használni egyszerre, és annak ellenére, hogy ára eléggé kedvező (100 ml kb. 600 forint), elég belőle kevés is egy-egy alkalommal. Az alábbiakban egy komplett rutin alapján bemutatjuk, hogyan kell helyesen használni a ricinuspakolást úgy, hogy egészséges és ragyogó, könnyen kezelhető végeredményt kapjunk.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Fashion&Beauty
Egészség
Straub Fanni története inspiráló lehet sok mindenki számára, hogy nem szabad feladni, még akkor sem, ha közben tengernyi negatív kritikát kap az ember.
Sztárok
Egyvalami bizonyos: brit trónörökösnek lenni nem csupán hatalmas felelősséggel, de busás vagyonnal is jár.
Sztárok
A legendás karakterszínész Mads Mikkelsen fia a megszólalásig hasonlít a híres édesapjára, bár Carl Jacobsen nem használja ki ennek az előnyeit, ugyanis nem lett belőle sem színész, sem pedig modell...