Radics Gigi saját parfümöt dobott a piacra - Te is ezt fogod kérni karácsonyra!

Nagy megtiszteltetés érte a fiatal, csodálatos hangú énekesnőt, Radics Gigit, amikor felkérést kapott rá, hogy készítsen saját parfümöt. A nagy eseményről Gigi interjút is adott, melyből egyértelmű, hogy a "Golden Voice by Radics Gigi" parfüm tökéletes karácsonyi ajándék lehet bármilyen hölgy ismerősünknek, vagy akár magunknak is.

Mikor gondoltál először arra, hogy szeretnél egy saját parfümöt fejleszteni? Hogyan, kinek a segítségével tudott ez az álmod megvalósulni?

Először két, három évvel ezelőtt gondoltam rá, hogy milyen jó lenne egy saját illatot készíteni, de akkor ez még csak egy vágy volt, egy álom. Nem is gondoltam, hogy egyszer valóság lehet, mivel Magyarországon nem nagyon volt példa arra, hogy valakinek saját parfümmárkája legyen. Amikor felmerült a lehetőség, hogy megszülethet az első illatom, hihetetlen boldogságot éreztem.

Hogyan képzeljük el a parfümkészítés folyamatát? Hol tudtál te bekapcsolódni, mi az, amiben a szakemberek, az „orrok” mégis támaszkodtak rád?

Szakemberek segítségével megtudtam, hogy milyen illatok állnak nekem jól, mi illik a személyiségemhez. Ezt követően egy négy fős csapattal kitaláltuk, hogy milyen legyen az üveg, a grafika és a csomagolás, hiszen ezek is nagyon fontosak. Miután minden külsőségre vonatkozó részt kitaláltunk, következhetett a legizgalmasabb része a folyamatnak- az illat megalkotása. A parfümőrnek kb. 2500 illatalapanyag áll rendelkezésére a komponáláshoz.

Első lépcsőben csak illatakkordokat szagolhattam, amik néhány alapanyag összekeveréséből keletkezett alapillatokat jelent. Ezekből kiválasztottam kettőt, az elképzelésemhez/ízlésemhez legközelebb állókat, és megbeszéltük, hogy a parfümőr milyen irányban kezdjen rajtuk dolgozni. Tehát, nem úgy kell elképzelni, hogy kiválasztottam 5-6 illatot azt összekeverték és már kész is a parfüm, hanem az akkordból (illatmintákból) kettőt választottam ki, majd ezekhez került hozzá szépen lépésenként a többi illatösszetevő. A parfümőrökkel való többszöri konzultáció és szagolgatás után született meg a végső illatverzió. Őszintén, nagyon izgalmas és új tapasztalás volt ez számomra.

Milyen illatjegyeket tartalmaz a parfüm?

A ’Golden Voice by Radics Gigi’ parfüm a FLORIENTAL illatcsaládba tartozik virágos, keleties jegyekkel rendelkezik. Minden parfümöt úgy kell elképezni, mint egy piramist. A piramis alját alkotja a „Bázis” ez marad a bőrön legtovább, akár 24 óráig is érezhető. Középen van a „Szív” ez alapján kerülnek különböző illatcsaládokba a parfümök és általában ez határozza meg legjobban egy parfüm karakterét, végül pedig a piramis tetején található a „Fejillat” ez párolog el a leghamarabb 30 perc után már nem is érezhető. Az én parfümöm esetében, a fejillat egy csillogó mandarin, a szívillat virágos, jázminos jegyeket mutat, míg a bázisjegy egy selymes vaníliás illat, amelyet egy kis fűszeres fás, mósuszos illattal tettünk még különlegesebbé.

Mi a te kedvenc illatod, ami mindig kellemes érzéssel tölt el?

Nagyon szeretem az illatokat. Vannak olyanok, amelyek kifejezetten emlékeztetnek korábbi eseményekre, olykor ’Déjá vu’ érzést okoznak, vagy csak eszembe juttatnak egy-egy fontos momentumot az életemből. Vallom, hogy az illatok meghatároznak bennünket, a környezetünket, a személyiségünket. Azt gondolom, egy nő különösen ügyel arra, hogy olyan illatokkal vegye körül magát, a környezetét, amelyek jó érzéssel töltik el, és amelyektől magabiztos lesz. Én például imádom a citrusfélék és a friss tavaszi virágok illatát, az egyik nagy kedvencem a Jázmin átható, összetéveszthetetlen, kellemes aromája.

Mit szeretnél ezzel az illattal kifejezni?

Az volt a célom, hogy egy olyan illat szülessen meg, ami egész nap visszaköszön, inspirál – nem csak engem, másokat is, akik használják. Garantáltan más érzést nyújt reggel, délben és este is. Univerzális, friss, mégis karakteres illatot alkottunk meg.

Egy parfümnél az illat a lényeg, de a csomagolás, az image, ami köré épül legalább ilyen lényeges. Mit fejez ki számodra a parfüm neve, a csomagolás, a képek hangulata?

A ’Golden Voice by Radics Gigi’ parfüm image-ét, ezzel együtt a csomagolását is kifejezetten letisztultnak, mégis elegánsnak képzeltem el. Végül a grafikus szakemberek segítségével meghatároztuk, hogy a csomagoláson a fekete-arany szín fog dominálni, az üveg formája pedig egy geometriailag szimmetrikus, klasszikus darab lesz. Bár a névválasztás okozott némi fejtörést, végül szépen ez is kialakult. Mivel engem elsősorban a hangomról ismer a közönség, így nem vált kétségessé, hogy végül egy ehhez kapcsolható szóösszetétel lesz a legmegfelelőbb választás. A ’Golden Voice’ egy könnyen megjegyezhető, megtisztelő név, mellyel nagyon szívesen azonosulok.

Ki, mely cég volt együttműködő partnered ebben? Hol van a gyár, ahol a parfümjeid készülnek?

Az álmom megvalósításában a Holland Aromatics nevű illatház segített. A kreatív laboratórium és a gyár Almere-ben, Hollandiában található. Családi vállalkozás, több generáció óta foglalkoznak parfümgyártással. A kiváló szakemberek mellet 2 parfümőr is komponált nekem, valamint természetesen a tesztelésbe a szűk környezetemet is bevontam, a családomat és egy-két/a legjobb barátomat.

Idézd fel a parfüm illatát! Képzeljünk hozzá hölgyet, aki viseli! Milyen női karakter lehet az, aki ebbe az illatba beleszeret?

Ha becsukom a szemem és egyetlen hölgyre kell gondolnom aki az illatomat viseli, akkor bevallom nehéz helyzetben vagyok. Ugyanis én látom a csinos fiatal lányt is a tükör előtt randira készülve, de látom akár a lendületes középkorú hölgyet is a színházba készülődéskor, miközben befújja magát a „Golden Voice by Radics Gigi” parfümmel. Ettől izgalmas az egész, mert tulajdonképpen meghatározhatatlan a típus és az életkor, amelyhez illik. Annyi biztos, hogy ez az illat a karakteres egyéniségeknek mindenképpen jól fog állni, de azok fognak beleszeretni elsőre, akik a különlegességet és az egyedit keresik.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!