Szakértőnk tanácsai - minden, amit a porcelán manikűrről tudni akarsz

Hallottál már a porcelán körömről, netán ismered is, de még nem merted kipróbálni? Műkörmös szakértőnk, Markó Fanni most részletesen bemutatja neked ezt a szuper technikát.

A műkörmös porcelánról általánosságban

A női szépségápoláshoz nemcsak a kozmetikus, a bőrünk megfelelő karbantartása, az edzés vagy épp a tökéletes frizura tartozik, hanem a körmeinkről való gondoskodás is a velejárója. Vannak, akik inkább a "home made" verziót részesítik előnyben, míg mások profi szakemberre bízzák magukat. Ha te is utóbbi kategóriát erősíted, akkor már biztosan találkoztál - vagy legalább hallottál - a porcelán műköröm elnevezéssel. Ez egy régóta használt technika a manikűrözésben, az egyik legkedveltebb anyag a mai napig, amivel számos körmös szeret dolgozni. Cikkünkben ezúttal szakértőnk, Markó Fanni mutatja be részletesen ezt a módszert, és kitér arra is, kiknek ajánlja a porcelán építését a vendégek közül.

A porcelán a legrégebben használt műkörmös alapanyag, ennek ellenére a zselé megjelenése után nagyon kevesen dolgoztak vele, egy kissé háttérbe került. A zselé gyorsan robbant be a köztudatba, és sokak kedvence lett könnyű kezelhetősége, illetve számos pozitív tulajdonsága miatt. Az utóbbi években azonban újra visszanyerte a népszerűségét a porcelán, hiszen egyre többen kezdték el újra használni a munkájuk során.

Előnyei, hátrányai

A porcelán műköröm alapanyag rengeteg pozitív tulajdonsággal rendelkezik. Oldható, így az eltávolításnál minimális reszelés szükséges. Ez főleg a vékony körömlemezzel rendelkező vendégeknél lehet nagy előny. Kötéséhez nem szükséges UV vagy LED lámpa (kivéve az UV porcelán), így az elkészítési idő rövidebb, mint a zselénél. Polírozható, tehát így tehető fényessé a felülete. Ez a megoldás azért nagy előny, mert míg a fényzselé bizonyos anyagokkal érintkezve besárgulhat (főleg fodrászoknál előforduló probléma), addig a polírozással ez elkerülhető.

A porcelán kevésbé előnyös tulajdonságokkal is rendelkezik, leginkább a liquid erős szaga az, ami miatt nem kedvelik a vendégek. Vannak olyan szalonok (főként olyan helyek, ahol fodrászok, műkörmösök együtt dolgoznak), ahol emiatt nem is engedik a porcelán használatát (hagyományos liquiddel). Ezen kívül az anyag keményebb a zselénél, ami miatt nehezebb reszelni. Ritka esetekben az is előfordulhat, hogy a vendég idegennek érzi a porcelán anyagot a körmein, továbbá a nagyon erős tapadása miatt a porcelán műköröm esetleges sérülése sok esetben a saját körmöt is érinti.

Cikkünk folytatódik...

Fotók: Markó Fanni

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!