Fashion&Beauty

Így kezelheted hatékonyan a pattanások után maradt hegeket

Egy kellemetlen, fájó piros pöttyre ébredni nagyon bosszantó érzés. De van egy másik dolog, ami talán még ennél is bosszantóbb: a pattanások után maradt hegek.

Mit tehetünk?

Elterjedt tévhit, hogy a pattanások csak a tinédzserkort keserítik meg. Bár tény, hogy a felnőttek közül sokkal kevesebben küzdenek már velük, az utánuk maradt hegek képesek egész életünkön át velünk maradni, eszméletlenül nehéz megszabadulni tőlük, vagy akár csak elhalványítani őket. Nem kell viszont kétségbe esned, természetesen erre is van megoldás, néhány csodakészítmény újra a régivé varázsolja majd bőröd. Az viszont mindenképpen fontos, hogy időben kezelésbe vegyük a hegeket, illetve megtanuljuk helyes módon kezelni őket, ami pedig még ennél is fontosabb, hogy tudatosan tegyünk a megelőzés érdekében! Olvass tovább a bőrgyógyász tanácsaiért!

Milyen típusai vannak a pattanások okozta hegeknek? Az aknés hegesedés különböző formákban és változatokban jelentkezhet. Az első típus az atrófiás heg, mely bemélyedéseket képez a bőrön. „Ezeket a hegeket leggyakrabban akkor vehetjük észre, ha a fény egy bizonyos szögből éri az arcunkat és bőrünk felülete nagyon egyenetlennek tűnik" - magyarázza Brendan Camp, bőrgyógyász. Ezzel szemben a hipertrófiás hegek vastagabb, szélesebb hegeket jelentenek. A jégcsákány hegek keskenyek és mélyek, úgy néznek ki, mintha bőrünk átlyukadt volna. Emellett pedig ide sorolható a hiperpigmentáció is, amely bár technikailag nem heg, szintén a pattanások következménye lehet.
Kattints a további képekért!

Sokkoló, de a kutatások szerint tény, hogy a terhességi csíkok megjelenésének valószínűsége 50-90 százalék közötti a várandósság alatt. A striák veszélye ugyanakkor nem csak a kismamákat fenyegeti, hiszen kamaszkorban, illetve hízás, fogyás és izomépítés során is kialakulhatnak. Mutatjuk, hogyan lehet elkerülni ezeket a kellemetlen csíkokat és azt is, mit tegyél, ha már megjelentek bőrödön.

Leadforó: Pexels, forrás: byrdie.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
Vilmos szívében egyetlen lánya igencsak különleges helyet foglal el, ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, mint az imádni való becenév, amit a herceg adott Saroltának.
Sztárok
Brigitte Macron rendre elkápráztatja a világot stílusos szettjeivel, melyeknek hála a francia first lady simán letagadhatna akár 10 évet is a korából.
Lifestyle
Aligha akad olyan eszköz, amivel 100 százalékos biztonsággal megelőzhető egy autólopás, ugyanakkor érdemes megismerni a rablók módszereit, hogy felismerjük, ha esetleg belefutnánk egy csapdájukba....