Elárulják a pattanásaid, milyen egészségügyi problémától szenvedsz

Lehet, hogy te még nem veszed észre, de a bőröd má jelzi a problémát.

Problémás bőr

Annak ellenére, hogy a szervezetünk folyamatosan jelzi, ha valamin azonnal változtatnunk kéne, sokszor nem vesszük észre ezeket a jeleket. Ám ha mostanában pattanásokkal küzdesz, annak bizony oka van, és a tested szeretné felhívni a figyelmed arra, hogy itt az ideje változtatnunk az életmódunkon. Dr. Yannis Alexandrides kozmetikai sebész most elárulta, hogy milyen betegségek állnak a különböző helyeken felbukkanó, zavaró pattanásoknak. Az orvos szerint bár leggyakrabban az arcot és az állat elcsúfító bőrhíbák leggyakrabban a bőr olaj- vagy zsírtúltermelésének köszönhető, melynek oka legtöbbször a felesleges hajformázó termékek és a rossz étrend, de baktériumok is állhatnak a háttérben. Meg is mutatjuk, mit jeleznek a pattanásaink.

Az arc alsó része

Amennyiben az álladon és az arcod alsó részén jelennek meg a pattanások, az jelezhet hormonális problémákat, ugyanakkor jelezheti a szervezeted azt is, hogy túl sokat mobilozol. Emelett könnyen lehet, hogy nem megfelelően tisztítod a bőröd, így nem szabadulsz meg a nap során a bőrre felvitt baktériumoktól.

Súlyos bőrhibák

Abban az esetben, ha akné, ciszta vagy fehérfejű pattanások jelennek meg az arcodon, valószínűleg étrendbeli változásokra lenne szükséged, illetve az is elképzelhető, hogy nem megfelelően tisztítod a bőröd. Az orvos azt is javasolja, hogy ebben az esetben mindenképp savas alapú hámlasztót alkalmazzunk, mely alaposan megtisztítja a pórusokat. Az arcunkat minden esetben meleg, puha tisztítószöveteket alkalmazzunk, az étrendet illetően pedig ajánlott kitapasztalni, mi nem tesz jót a szervezetünknek. Emellett arra is felhívta a figyelmet, mikor, és mennyiszer kellene tisztítanunk az arcunkat.

Este helyett reggel

Dr. Yannis Alexandrides szerint naponta egyszer van szüksége a bőrünkre egy alapos tisztításra, ezt pedig reggelente kéne megtennünk. Ilyenkor kellene eltávolítanunk a bőrünkön az éjszaka során felgyülemlett faggyút, és az este felkerült szennyeződéseket. Emellett természetesen nem elhanyagolható este eltávolítanunk a sminket, de a hámlasztást mindig reggelre hagyjuk - írja a Mirror.

Leadfotó:123rf

Oldalak