Párizsi divathét: fotókon a bizonyíték, hogy a francia sikk verhetetlen

Az előzőekben végigmentünk a New York-i, londoni és milánói divathét legjobb pillanatain, most pedig a párizsi van soron.

Hódító divathadjárat Párizs utcáin

Bonjour Paris! Fashion Week sorozatunk utolsó állomásához érkeztünk, a divat fellegvárába, Párizsba. A legnagyobb múltú divatházak itt lettek alapítva, már a XIX. századtól. Kiváló tervezőkkel büszkélkedhet a divat fővárosa, ahonnan a legnagyobbak indultak el- Louis Vuitton, Thierry Hermès, Jeanne Lanven, Coco Chanel, Christian Dior... hogy csak egy pár nevet említsek. Nézzük meg milyen a ,,style de rue,, a franciáknál az idei őszi divathetek alkalmával.

Beplisszírozva

Idén a tavaszi/nyári szezonban újra megjelentek a midi hosszúságú plisszírozott szoknyák, melyek abszolút nőies ruhadarabnak számítanak. Az őszi hónapokban is nagy sikert aratnak, viszont ebben a hűvös időben egy dögös csizmával és egy laza dzsekivel egészítsük ki outfittünket. A plisszírozott szoknyák elnevezése honnan is eredhetne, mint a francia plissé szóból, amelynek jelentése: ráncos, redős. Érdekessége, hogy nemcsak a szoknyákat tették izgalmasabbá ezzel a technikával, hanem gallérokon és blúzokon is alkalmazzák a redőket. Ami még szimpatikus lehet benne, hogy nem kell vasalni!

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Fotók: Zámbó Vörös Viktória

Oldalak

Szólj hozzá Te is!