Hogyan lassítható hatékonyan az öregedés? Szakértő válaszol

Szakértőnk, Dr. Parrák Zita, orvos-esztétikai specialista elárulja, milyen módszerekkel lehet hatékonyan lassítani az öregedés folyamatát.

Először az öregedés folyamatát kell ismernünk

A fiatalság megőrzéséhez először az öregedés folyamatát kell ismernünk. Számos elmélet született már, melyek segítenek megérteni, mit is kell tennünk ahhoz, hogy növeljük annak esélyét, hogy tovább élhessünk, és minél hosszabb ideig maradjunk fiatalok. Bár ezek az elméletek még nem tudtak teljeskörű magyarázattal szolgálni, mindenképpen fontos előrelépést jelentenek az élet ezen folyamatainak megértését illetően. Az biztos, hogy testünk fizikai és élettani tulajdonságai, így valószínűleg a várható maximális élettartam is génjeinkben van kódolva, ezért csodaszer hiányában a helyes életmód segítségével tudjuk a legjobban ezt az időt kihasználni.

Minden az arcunkra van írva

Az évek múlásával testünk teljes egésze, annak minden szerve és sejtje öregszik. Ennek mértékét leglátványosabban a külső megjelenés és a bőrfelszín állapotával tudjuk megítélni. A bőr megjelenése például visszatükrözi belső szerveink állapotát, így például az arcon megjelenő ráncok száma szoros kapcsolatba hozható a tüdő krónikus betegségeivel is.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Fotó: Instagram

Oldalak

Szólj hozzá Te is!