Ilyen anyagból készült ruhát hordj nyáron, hogy ne izzadj annyit

Ha 28 fok fölé merészkedik a hőmérő higanyszála, mi már elég nehezen tudunk megmaradni a bőrünkben, a ruhánkról nem is beszélve. Éppen ezért a nyári melegben nem mindegy, milyen anyagból készült holmikat viselünk. Ha jót akarsz magadnak, az alábbi textíliából készült ruhák közül válogatsz majd.

Pamut

A pamut az egyik legősibb természetes ruházati alapanyag, a gyapotnövény szálaiból állítják elő. Szövésekor az egymásba fonódó szálak között apró „lyukak” maradnak, ezért olyan jó a légáteresztő képessége. Arra azonban figyelj, hogy természetes adottságából fakadóan mosáskor zsugorodik, így szárításkor inkább akaszd vállfára a pamutból készült holmijaidat, hogy „visszaugorjon” eredeti méretére.

Vászon

A vászon az egyik legjobb választás a forró nyári napokon. Lenből, kenderből vagy pamutból készül vászonkötéssel, és a pamut mellett az egyik legrégibb textilünk. A természetes alapanyag és a szellős szövés miatt a legjobb légáteresztő képességű szövet. Egyetlen hátránya, hogy könnyen ráncolódik. Ha nincs kedved állandóan vasalni, spricceld le egy kis vízzel és simítsd le a kezeddel.

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!