Ez történhet a testeddel, ha túl nehéz a táskád

Nem gondolnánk, de súlyosabb egészségügyi problémákat is okozhat a kedvenc kiegészítőnk.

Mindent bele

Köztudott, hogy a jó női kézitáska feneketlen. Mi, csajok szeretjük az egész fürdőszobánkat cipelni magunkkal, ki tudja, mire lesz szükségünk a nap folyamán. Abba viszont kevesebben gondolunk bele, hogy a túl nehéz retikül bizony hátrányos lehet az egészségünkre, a közérzetünkre és általában a mindennapos életünkre. Kutatások bizonyítják, hogy jobb, ha könnyebbre vesszük a figurát. A szakértők elárulták, milyen következményei vannak a súlyos tatyónak.

Hátfájás

Hogy képes befolyásolni a testünket a nehéz kézitáska? Amikor azt írjuk "súlyos", akkor elég durva számokra kell gondolnunk. Sammy Margo pszichológus azt mondta, végzett egy kísérletet, melyben 21 és 55 év közötti nők vettek részt. A vizsgálati eredményekből kiderült, átlagosan 3,5-9 kilós retikülöket cipelünk. Nem tudjuk, ti hogy vagytok vele, de szerintünk ez észveszejtő. Ne csodálkozzunk azon, ha gyakran fáj a hátunk, ha "téglákat" hordunk magunkkal, ráadásul az egész csak növeli a stresszt, amire végképp nincs szükségünk.

Ha bővelkedik kilókban a kézitáskánk, akkor a testünk - a törzs - kénytelen ellentartani, ami több súlyt helyez a derékra és hátunk alsó részére. "Minél nehezebb a retikül, annál jobban dolgozik a hátunk, ami egy idő után komoly fájdalmakhoz vezet" - magyarázta Dr. Robert A. Hayden csontkovács.

Fejfájás

Valóban meglepő, de a súlyos szütyők fejfájást is okozhatnak. Sokszor, amikor fogalmunk sincs, mitől hasogat a kobakunk, a folyadékhiány vagy kevés alvás helyett ez áll a háttérben. Dr. Karen Erickson a Huffington Postnak azt mondta: "amikor izomgörcsöt tapasztalunk a váll és a nyak területén, ez kiterjedhet a koponyára és tovább sugározhatja a fájdalmat a homlok résznél is". A csontkovács hozzátette, amikor csak az egyik oldalon fáj a fejünk, annak oka nagy valószínűséggel a nehéz táskánk.

Zavarja a természetes járást

Egy másik probléma, amit a nehéz retikül okoz, hogy elveszíti testünk az egyensúlyát, ami annyit jelent, hogy egyik oldalunkra sokkal több súly kerül. Ez befolyásolja a járást, a karok és lábak természetes mozgását, hosszabb távon pedig komoly ízületi és izomfájdalmat okoz.

Cikkünk folytatódik...

Fotó: Pexels

Oldalak

  • 1
  • 2