Így változtak a bikini trendek időszámításunk előttől napjainkig

A következő fotókkal bizonyítjuk, milyen drasztikusan változtak a fürdőruha trendek az idők során.

I. e. 753 - i. sz. 476: ókori Róma

A legtöbben úgy gondolnánk, minél régebbre megyünk vissza a történelemben, annál többet kell, hogy takarjanak a női öltözékek, hiszen anno más illemszabályok vonatkoztak a gyengébb nemre, de tévedünk. Egy, a Pennsylvaniai Egyetem által közzétett, az ókori Rómából származó freskó ("The Bikini Girls" címmel) például bikinit viselő asszonyokat ábrázol, akik épp egy atlétikai versenyen vesznek részt. Már időszámításunk előtt is hordtak tehát a nők lengébb darabokat, ha máskor nem is, de sport közben megengedett volt.

A 20-as évek

Kicsit ugrunk az időegyenesen, és elérkezünk az 1920-as évekhez, amikor a "sokat" takaró, rövidnadrágos vagy szoknyás kombinációk hódítottak, mind a női, mind a férfi részlegen. Ma a képen látható viselet inkább egy laza vízparti szerelésnek menne el, de közel sem fürdőruhának. Persze azóta eltelt majdnem száz év, érhető, hogy a trendek ma sokkal merészebbek, hiszen az idők során gyökeresen megváltoztak.

A 30-as évek

A 30-as évek nem hoztak túl nagy változást a stílust tekintve, de a fürdőruhák anyaga jelentősen átalakult. Sokkal elasztikusabbak lettek, ez pedig gyakorlatilag áttörést jelentett az addigi lehetőségekhez képest. Ettől kezdve a kötött viseletek kikoptak a divatból, az új trend pedig Hollywoodba is betört.

Cikkünk folytatódik...

Oldalak

  • 1
  • 2