Napszemüvegek arcformához igazítva

A szikrázó napsütés ellen az egyik legpraktikusabb védelem egy mutatós napszemüveg. Viszont ha a választásra esik a sor, nemcsak az aktuális divatot érdemes szem előtt tartani, hanem azt is, hogy a különböző arcformákhoz különböző stílusú napszemüveg is illik.

Szögletes arcforma

A szögletes arcforma jellemzői közé tartozik az erős állkapocsvonal, a széles homlok és a szögletes áll. Ha az előbb említett jellemzőket véljük felfedezni magunkon, akkor érdemes az ovális vagy kerek keretű napszemüvegek közül válogatni, mert azok fognak igazán jól passzolni az arcformánkhoz.

Hosszúkás arcforma

A kicsit hosszúkásabb arcforma legfőbb jellemzői a keskeny arc, hosszabb és magasabb arccsont, illetve magas homlok és a hosszú orr. Ilyen esetekben a legjobb választás lehet egy magas szemüvegkeret, mivel az rövidíti az arcot, de ugyanúgy jó lehet egy felül díszített, dekoratív keretű napszemüveg is.

Ovális arcforma

Az ovális arcformával rendelkezőknek általában az álluk keskenyebb, mint a homlokuk, a járomcsontjuk pedig magasabb. Ha úgy véljük, az előbbi jellemzők igazak ránk, akkor ajánlott inkább szögletes alakú napszemüvegeket választani, hiszen a téglalap vagy négyzet alakú szemüvegek kicsit megerősítik az arcunk lágy íveit.

Kerek arcforma

A kerek arcforma ismertető jegyei közé tartozik az, ha az áll csak enyhén szögletes, az arc szélessége és hosszúsága pedig hasonló nagyságú. Ehhez a típusú arcformához jól állnak az alacsony, szögletesebb napszemüvegek, melyek inkább hosszúkásak és vékonyabbak. Ezen kívül érdemes felső keretezésű szemüvegeket választani, hiszen ez a típus az arc felső részére vonja a tekinteteket.

Fotók: pinterest.com, justjared.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!