Műszempilla felrakás házilag

Aki próbált már magának műszempillát felhelyezni, az tudja, nem egyszerű művelet. De a gyakorlat és a trükkök teszik a mestert.

Előkészítés:
Mint minden kozmetikai eljárásnál, itt az a legfontosabb, hogy tiszta felületen dolgozzunk. Első lépésként tisztítsuk meg pilláinkat. Ha később szeretnénk a műszempillán kívül valamilyen sminket használni szemünkön, azt is most készítsük el, csak a spirálozást hagyjuk utolsó lépésnek.

Ha tincses vagy szálas műszempillát vettünk, vegyünk ki egy szemöldök csipesszel körülbelül 30 darabot. Nyomjunk ki egy kis ragasztót, amibe tudjuk mártogatni a pillákat.

Felhelyezés:
A pillák tövét kicsit nyomkodjuk bele a ragasztóba. Enyhén döntsük hátra a fejünket és kezdjük el középről kifelé haladva felhelyezni a műszempillákat. Próbáljuk meg úgy megtenni ezt, hogy a műszempillák a sajátjain közé simuljanak. Ha kiértünk, jöhet a szemsarok is. Mikor elkészültünk, várjunk 10 percet, hogy biztosan minden pilla megszáradjon. Ezután kenjünk fel egy réteg spirált, így összesimulnak az eredetivel.
 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!