Kontrasztos tincsek - sosem volt még ilyen merész egy melír trend

A 2000-es években a kimondottan csíkos melír hódított, aztán fokozatosan finomult a trend, ma már inkább a visszafogottabb - balayage, copacabana -, könnyedebb stílusok vannak előtérben. Idén tavasszal/nyáron azonban ismét egy merész, kontrasztos változat tarol majd, nagyon vagány lesz, aki bevállalja.

Kontrasztos tincsek - a melír trend, ami tarol a tavaszi/nyári szezonban

A melírozási technikák mára nagyon kifinomulttá váltak, szinte a természetesség határát súrolják. Ritkán látunk erős kontrasztokat a hajszínekben, többnyire mindenki könnyedebb, átmenetes stílussal próbálkozik - főként elsőre. Idén tavasszal (és nyáron) mégis egy merész, extravagáns trend hódít majd, ami a "money piece" névre hallgat, és csak a legbátrabbaknak ajánlott. Bella Hadid - akit a világ legtökéletesebb arcú nőjeként tartanak számon - már bevállalta, ezért valószínűleg rövidesen széles körben elterjed a dolog.

Kontrasztos keretezés - "money piece"

A "money piece" technika lényege, hogy csak az első - arcot keretező - tincseket festik más színűre az alap árnyalatnál. Ez lehet visszafogottabb és erősebb kontrasztot képező tónus is, a szezonban viszont inkább utóbbi lesz porondon. Az alábbi galériánkban mindkét változatra találsz példát, ha inspirációra lenne szükséged.

Példa egy erős kontrasztra, ami még stílusos is tud lenni. Fontos megjegyezni, hogy egy ilyen különleges stílust karban kell tartani, és mindig tökéletesen kell állnia, hogy dekoratív legyen, máskülönben inkább igénytelennek tűnik.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Pexels

Oldalak

Címkék:

Szólj hozzá Te is!