Tovább bonyolódik a Miss Universe ruhabotrány – megszólalt az eredeti estélyi tervezője

A tervező, Richard Alexander egy interjúban reagált az őt ért vádakra, miszerint nem tudta időben kijuttatni a Miss Universe magyar versenyzőjének készített egyedi estélyit, ezért Jázmin Viktória egy Zara ruhában volt kénytelen színpadra állni.

A ruhája miatt cikizik a magyar szépségkirálynőt

Ahogy nemrég a Femcafe.hu is megírta, rengetegen támadták a Miss Universe magyar indulóját, Jázmin Viktóriát, miután a szépségverseny döntőjében egy 10 ezer forintos Zara márkájú ruhában jelent meg, míg a többi induló egyedi tervezésű, a hazáját szimbolizáló estélyiben vonult végig a kifutón. A Blikk megszerezte annak a gyönyörű ruhakölteménynek a tervrajzát, amit Viktória eredetileg viselt volna a versenyen, emellett felkeresték a tervezőt, aki egy exkluzív interjúban reagált az őt ért vádakra, miszerint miatta nem jutott el időben a ruha a magyar versenyzőhöz.

A divattervező a lapnak elmondta, hogy a rövid határidő ellenére időben megtervezte és elkészítette a Forrás fantázia nevet viselő ruhát, ám végül nem sikerült azt bemutatni. "Nagyon szomorú voltam, amikor visszahallottam a rádióban, hogy konkrétan engem állítottak be vétkesnek. Igazából most is fáj, mert a szívünk-lelkünk beletettük, és ez letaglóz. Senki nem hívott fel, hogy megkérdezzék, mi volt ez pontosan. 10-én este volt a show és én aznap délután egy órakor kaptam meg az engedélyt, hogy beutazhatok az országba. Repülővel három és fél óra az út Tel-Avivba, onnan még nagyjából öt óra autóval Eilatba, szóval fizikailag lehetetlen lett volna, hogy odaérjek a ruhával. Én a megkeresést nagyon későn kaptam, Jázmin végső elkeseredésében hívott fel, mert ugyan volt szponzora, csak nemzeti ruhákat nem tudtak neki adni. Az utolsó héten keresett meg, hogy elkészíteném-e a ruháját. Ezt konkrétan egy nap alatt kellett megterveznem. Több tervet készítünk, ez egyébként legalább egy hónapos munka varrással együtt, erre nekünk egy hetünk volt. Négy varrónő egy héten keresztül éjjel-nappal ezt a ruhát varrta – magyarázta a divattervező, aki végül el is készítette a ruhát.

"Egyébként direkt nem tervezünk jelmezes ruhát, mert ugye, ebben a körben a legtöbb ruha egy farsangi jelmezhez hasonlít, de ezt mi nem akartuk. Az én ruhámban több gondolatiság van, mint jelmez. Azt találtuk ki, hogy mire a legbüszkébb Magyarország? A forrásvizeire, így egy forrásvíz ihlette arany ruhát készítettünk a Jázminnak.Viktória sem kapott sok információt, a verseny előtt csak három héttel kapta meg a koronát is. Számomra kicsit szedett-vetett volt az egész, a szülei azonban minden támogatást megadtak neki" – tette hozzá a tervező, aki elárulta, egyébként nagyon örült a megkeresésnek, ezért is fáj neki, hogy hogy végül nem sikerült a ruhát a kifutóra vinni.

Miss Hungary egy tízezer forintba kerülő fast fashion ruhában feszített a nemzetközi szépségverseny döntőjében, míg a többiek a nemzeti viseletüket öltötték magukra.

Leadfotó: facebook.com/enpofficialph

Oldalak