Ezért viselt Michael Jackson mindig fehér zoknit

Jackson öltözködése máig ikonikusnak számít, egyik védjegye pedig az állandó fehér zokni viselése volt. A különleges megjelenésnek az egyediségen túl volt egy fontos funkciója is.

Michael Jackson öltözködése

Csillogó kesztyű, különleges kosztümök, egyedi táncmozdulatok és fehér zokni - ezekből bárki kitalálná, kiről van szó. Michael Jackson hangja, személyisége, tehetsége és öltözködése is kiemelkedő volt, halála pedig az egész világot megrázta 12 évvel ezelőtt. A legenda élete körül számos pletyka kering a mai napig és folyamatosan derülnek ki róla információk. Az egyik érdekesség például, amiről nemrég cikkeztek a külföldi lapok, hogy miért viselt a híresség mindig fehér zoknit. Jacko imádta ezt a ruhadarabot, pályája során a védjegyévé vált a kiegészítő.

A fehér zokni

Michael Jacksonon kívül senki nem viselt fehér zoknit fekete cipővel. Az énekes nagyon szerette, ha feltűnően nézett ki, ami általában sikerült is neki. A ruhadarab nem csupán azért volt fontos számára, mert különlegesnek érezte magát és az évek során a neve egybeforrt a stílussal, hanem mert a kontrasztos kombinációval a lábára vonzotta a figyelmet, ezáltal a táncmozdulataira fókuszált mindenki.

Fotó, leadfotó: Profimedia - RedDot

Oldalak