Fashion&Beauty

Az esküvői ruhát az ékszerek teszik tökéletessé - így válaszd ki őket a nagy napra!

Az esküvő az egyik legfontosabb nap egy nő életében. A menyasszony áll a figyelem középpontjában, így ezt a napot hónapokig tartó ihletkeresés, ruhafelpróbálás és ruhaválasztás előzi meg. Természetesen először ezekre is figyel fel mindenki. A tökéletesség azonban a részletekben rejlik, ezért ne feledkezz meg a megfelelő ékszerek kiválasztásáról sem.

Az első lépés a menyasszonyi ruha kiválasztása

Az első és legfontosabb természetesen az esküvői ruha kiválasztása. Csak így választhatsz olyan ékszert, amely tökéletesen kiegészíti azt. A szalonok kínálatában a legkülönfélébb fazonok, stílusok, de akár színek is megtalálhatóak. Ezek a sajátságok irányítanak majd az ideális esküvői ékszerhez.

Mire kell figyelni?

A régi mondás, miszerint a kevesebb több, továbbra is igaz, és az esküvői ékszer kiválasztásakor érdemes erre kicsit jobban odafigyelni. Hiszen nem szeretnénk, hogy kiegészítőink eltereljék a figyelmet álmaink ruhájáról, vagy akár önmagunkról. A gazdag díszítésű esküvői ruhákhoz ezért csak egyszerű ékszereket válasszunk. A ruha mellett gondoljunk más díszítő elemekre is, mint például a tiara, a fátyol, vagy a hajba tűzött virágokra, melyeket kiegészíthetünk kisebb darabokkal.

fehér gyöngysor menyasszonyi ékszer

A menyasszony fülbevalója

Az ékszereknek, így a fülbevalónak is, igazodnia kell a menyasszony megjelenéséhez, az esküvői ruha szabásához és anyagához, de a menyasszony frizurájához is. Szétengedett, hosszú hajnál érdemesebb kisebb, beszúrós fülbevalót választani, nehogy belegabalyodjon a hajba. Rövidebb, vagy kontyba kötött frizuránál választhatunk feltűnőbb, lógós darabokat is.

Milyen nyakláncot válasszunk?

Ez elsősorban a ruha kivágásától és díszítésétől függ. Az esküvői ruhák hangsúlyos nyakkivágásai nagyon népszerűek. Egy ilyen ruhánál egy szemet gyönyörködtető nyakláncot is megengedhetünk magunknak. Keskeny és mély nyakkivágásnál Y-alakú nyakláncot javasolt választani. A klasszikus V-kivágást egy medálos lánc eleveníti fel. A pánt nélküli ruhák adják a legnagyobb szabadságot a nyaklánc kiválasztásában. Nyugodtan válassz egy merész kő- vagy gyöngy nyakláncot, amely megközelítőleg a kulcscsontig ér.

y nyaklánc esküvői ruhához

Az esküvői ékszereknél használt alapanyagok

Egy hófehér menyasszonyi ruha szinte kéri, hogy ezüstből vagy fehéraranyból készült ékszerekkel emeljük ki csillogását. A krémszínű ruhák viszont szépen kitűnnek a fém meleg árnyalataival, így a sárga vagy rózsaszín arannyal. Kevésbé hagyományosak a rózsaszín esküvői ruhák: ezeket rózsa arany ékszerekkel fokozhatod, de az ezüst vagy a fehérarany is gyönyörűen kiegészíti őket.

A gyöngy klasszikus és időtlen esküvői ékszer. Népszerűek a finom gyöngyfülbevalók, a klasszikus gyöngysorok, vagy a gyöngyök és a finom átlátszó kövek kombinációjával készült nyakláncok. A gyöngynek nem kell csak fehérnek lennie, a rózsaszín vagy sárgabarack színű gyöngyökkel színt vihetünk esküvői ruhánkba. Ha jobban szereted a csillogó ékszereket, válassz színtelen cirkónia darabokat. Az ezüst ékszereknek nagyon jó árai vannak. Így egy jellegzetesebb és még mindig jó minőségű ékszert is megengedhetsz magadnak. Valami különlegeset keresel? Válassz gyémánt berakású arany ékszereket. Még ha a fehér és színtelen ékszerek számítanak klasszikusoknak, biztosan nem rontasz el semmit egy kis lágy színnel. Próbáld meg párosítani a ruhát egy finom halvány színű kék vagy rózsaszín köves ékszerrel. Választhatsz olcsóbb cirkóniát, vagy egy igazi drágakövet is.

Szettek a tökéletes megjelenésért

Egy átlagos napon egyáltalán nem számít, ha az ékszereid nem alkotnak egy szettet. A menyasszonyon azonban minden részletet észreveszünk, ezért a tökéletesen passzoló ékszerek nagy előnyt jelentenek. Ezért gondolj arra, hogy minden darab gyönyörű harmóniát teremtsen. Tartsd magad egy színhez és stílushoz. Ez vonatkozik a karikagyűrűre is, amelyhez a többi ékszer fémének színét illesszük.

A gyűrűket inkább tegyük félre

Az esküvő napján jobb otthon hagyni minden egyéb gyűrűt. Főszerepben a jegygyűrűnek kell lennie, aminek ki kell tűnnie a menyasszony kezén. Végtére is, még egy precíz manikűr is díszítheti a kezedet. Ha nem tudsz ellenállni a gyűrűknek, viseld az eljegyzési gyűrűdet, amivel biztosan nem fogsz rosszul járni.

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
Jeremy Irons kisebbik fia, Max pont olyan megnyerő és sármos, mint világhírű édesapja.
Fashion&Beauty
Mióta a brit királyi család tagja, Katalin hercegnének rengeteg szabályt kell betartania – a lista pedig nemrég egy újabb kiegészítéssel bővült.
Sztárok
Nem is akármilyen alkalomból posztolta az eddig sosem látott képet, gyermekei ugyanis betöltötték a 18. életévüket.