5+1 fontos dolog, amit mindenképp érdemes tudnod a mellnagyobbításról

A szépészeti beavatkozások közül a mellplasztika a legnépszerűbb a világon, és leggyakrabban mellnagyobbítást kérnek a hölgy érdeklődők a plasztikai sebészektől. A Dr. Rose Budapest Plasztikai Intézetben Dr. Sobor György plasztikai sebész a leggyakrabban felmerülő kérdésekre ad választ. (x)

1. Inkább az orvostól kérdezzen az internet helyett

A hölgyek, amikor elhatározzák, hogy mellnagyobbítást szeretnének, első körben rákeresnek az interneten, barátnőknél, ismerősöknél rákérdeznek az esetleges tapasztalatokra, szóval alaposan körüljárják a témát, az őt érdeklő részletekre fókuszálva. Az ismert biztonságos út mellett sokkal jobb egyenesen a szakértőhöz, orvoshoz fordulni, hiszen csak tőle kaphatunk pontos és korrekt tájékoztatást illetve választ még a legkényesebb kérdésünkre is. „A pácienst mindig tájékoztatjuk az esetleges szövődményekről, a műtétet követő fájdalomról és arról is, hogy mire számítson a gyógyulási folyamat során.” – mondta Dr. Sobor György.

2. Érdemes a plasztikai sebészre hallgatni az implantátummal kapcsolatban

A mellnagyobbítás egy komoly, altatásban végzett műtét, amit pontosan meg kell tervezni. A beültetett implantátum típusa és mérete mellett az is fontos, hogy milyen borítású legyen. Az igényektől és a lehetőségektől függően az, hogy texturált vagy sima felszínű, kerek vagy épp csepp alakú implantátum kerül a mellbe, mindig a plasztikai sebész döntésétől függ. „Az implantátum választásánál mindig több tényezőt veszünk figyelembe; például azt, hogy csak növelni kell a kebleket vagy enyhe megereszkedést kell korrigálni az implantátum beültetésével.” – tette hozzá Dr. Sobor György plasztikai sebész. Sok éves, évtizedes tapasztalatainak segítségével a plasztikai sebész mindig a lehető legjobb eredményre törekszik, úgy, hogy a lehető legkevesebb probléma – mint amilyen például a tokosodás vagy az implantátum elmozdulása - lépjen fel a műtétet követő időszakban.

3. Az implantátum mérete csak egy szám

Nem ritka, hogy a más kebelméretre vágyó hölgy pontos elképzelésekkel érkezik a plasztikai sebészhez a beültetendő implantátum méretét illetően. Néha azonban a szakmai vélemény és az egyéni elképzelés nem egyezik, hiszen a plasztikai sebész objektíven látja a páciens testét és pontosan tudja, hogy mekkora implantátum az, ami tökéletesen illeszkedik a testalkathoz és a méretbeli elvárásoknak is megfelel. Sokszor egy kisebb méretű implantátum is megfelel ahhoz az eredményhez, amit a páciens elvár.

4. A szilikon biztosan nem folyik ki az implantátumból

A korábban gyártott implantátumok még nem voltak a legbiztonságosabbak, mivel folyékony anyagot tartalmaztak. Ha egy ilyen típusú implantátum burkolata megrepedt és tartalma a szövetek közé valóban komoly komplikációt okozhatott. Manapság azonban ez a veszély nem fenyeget senkit, hiszen a modern implantátumok már úgynevezett kohezív szilikon gélt tartalmaznak, ami olyan stabil, hogy akkor sem folyik ki, ha valamilyen különösen nagy külső behatás, például autóbaleset miatt megsérül a burkolata.

5. Mellnagyobbítás után sem hanyagolható el a mellrákszűrés

A mellrákszűrés fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. A mellnagyobbításon átesett nőknek sem szabad elhanyagolni a prevenciós szűréseket. A 40 év feletti, kétévenkénti emlőrák szűrés különösen fontos. Régebben a mammográfiai vizsgálat gyakran fájdalmat okozott az implantátummal rendelkező nőknek. Szerencsére ma már ez nincs így. A Dr. Rose Budapest Plasztikai Intézetben elérhető mammográfia gép a legmodernebb a piacon, így fájdalommentesen lehet részt venni a vizsgálaton, amelyek segítenek fényt deríteni a legapróbb elváltozásra is legyen szó a mellszövetről vagy az implantátum állapotáról.

+1. Megnövelt önbizalommal a plasztikai műtét után

A mellek méretének növelésére, esetleges aszimmetria megszüntetésére, szülés vagy szoptatás után szükségessé vált korrekcióra ad lehetőséget az implantátummal történő mellnagyobbítás. „A mellnagyobbításon átesett nőkből sugárzik az önbizalom, amit a kontrollokon van szerencsém látni.” – mondta Dr. Sobor György , a Dr. Rose Budapest Plasztikai Intézet plasztikai sebésze. Tamara huszonévesen döntött a mellnagyobbítás mellett, mert úgy érezte, hogy testalkatához nagyobb mellek illenek. Története inspiráló lehet bárki számára, aki szeretné nőiességét kihangsúlyozni és szebb dekoltázsra vágyik.

Oldalak