Ezt tudta idén a hazai divatipar - a legszebb maszkok magyar tervezőktől

A 2020-as divatirányzat a stílusosság és a tudatosság.

Meglátták a lehetőséget

2020-ban megváltozott a világ, amelyben élünk. A körülmények arra kényszerítettek bennünket, hogy átalakítsuk szokásainkat, átformáljuk rutinjainkat és újakat vezessünk be. Ilyen új rutinként lépett az életünkbe a maszkviselés, hiszen idén még fontosabb lett, hogy ily módon is vigyázzunk egymásra.

A maszkot előbb talán csak nyűgnek éreztük, aztán lassacskán megszoktuk, de a divattervezőknek köszönhetően már stílusos kiegészítőként tekintünk rájuk. A maszkok megítélésének változásában nagy szerepe volt a dizájner márkáknak, akik idén a társadalmi felelősségvállalás mellé tették le voksukat és maszkgyártásba kezdtek. Ezzel amellett, hogy segítették megőrizni sokunk munkáját, új munkahelyeket is teremtettek és arra is felhívták a figyelmet, hogy mindannyian egy csónakban evezünk és felelősséggel tartozunk egymásért.

A hazai márkák közül a NUBU maszkjai robbantak be elsőként a köztudatba. A NUBU csapata megállíthatatlan lendülettel dolgozik az egyedi maszkok gyártásán, melyeket a tőlük megszokott minőségben és elérhető áron kaphatunk kézhez.

„A 2020-as divatirányzat a stílusosság és tudatosság. Úgy hisszük, hogy a maszkok sokkal többet jelentenek egy-egy dizájner kiegészítőnél – a mindennapi életünk elengedhetetlen részévé váltak. Az eddiginél jobban kell figyelnünk a környezetünkre és felelősséget kell vállalnunk a tetteinkért, amelyekkel hatással lehetünk a körülöttünk lévőkre. Az általunk tervezett termékek mögött a ‘slow design’ ötlete áll, mely annyit tesz: minden darabot gondosan készítünk el és ez nincs másképp maszkjainkkal sem” – nyilatkozta Garam Judit, a NUBU márka alapítója és tervezője. „Szeretünk tudatosan tervezni és gyártani, ennek megfelelően minden maszkunk környezetbarát módon készül, mosható és újra felhasználható"– teszi hozzá.

A NUBU maszkok sikere mögött a gyakorlatias tervezés áll. Amellett, hogy dupla rétegű pamutból és poliészterből készülnek, különböző formákban, méretekben és színekben érhetőek el, hogy mindenki megtalálja a hozzá illőt, sőt, egyes maszkok nyakba akaszthatóak, állíthatóak is.

A fenntarthatóság mellett a márka alapelvei közé tartozik a társadalmi felelősségvállalás is. Éppen ezért a NUBU a webshopja bevételével a helyi egészégügyi ellátást, az önkormányzatokat és más szervezeteket is támogat a szükség idején.

Nemcsak ők alkottak idén kiemelkedő darabokat, mutatjuk 2020 legizgalmasabb maszkjait, amelyek bebizonyítják, a magyar divatipar szárnyal, és méltán lehetünk tervezőinkre büszkék.

A Daalarna nem kész maszkokat, hanem boxokat árul 3 különböző színben. A fekete, a fehér és a pink csomag egy alapmaszkot, és számtalan díszítőelemet tartalmaz. A fotón látható változatok csak példaként szolgálnak, az egyéni alkotásnak csak a képzelet szab határt.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!