Az 5 legnépszerűbb nem-sebészeti, orvos-esztétikai beavatkozás - Így is lassíthatod az öregedést

Az öregedési folyamat során a bőrön vonalak, ráncok, elszíneződések jelennek meg, a bőr feszessége csökken. Az emberek szeretnének szebbnek látszani, ezért sokan megtesznek mindent annak érdekében, hogy felvegyék a harcot az idő múlásával, legalábbis külsőleg. De nem mindegy, hogy hogyan. Szakértőnk, Dr. Parrák Zita, orvos-esztétikai specialista elmondja, mi az 5 legnépszerűbb nem sebészeti beavatkozás.

Az öregedés jelei elleni küzdelemben egyre több férfi és nő veszi igénybe az igen népszerű non-invazív orvosi-esztétikai eljárásokat, amelyekkel rövid idő alatt lehet tartós és látványos eredményeket elérni. Ezek a kezelések a plasztikai sebészeti beavatkozásokkal szemben nem jelentenek lényeges megterhelést a szervezet számára, ráadásul kisebb a beavatkozással járó lehetséges szövődmények előfordulásának a kockázata is. A legnépszerűbb orvosi-esztétikai beavatkozások 2016-ban a következők voltak:

Botox

A Botox továbbra is vezető szerepet tölt be az orvos-esztétikai kezelések között. Ez volt a legkeresettebb non-invazív kozmetikai eljárás az Egyesült Államokban is. A kezelés gyors, fájdalommentes és az eredménye látványos. A Botox alkalmas a szemöldökök közötti ráncok (a glabella), a homlokráncok, és a szarkalábak, kezelésére. A természetben is előforduló Botulinum A toxin a mimikai izmok mozgásának gátlásával fejti ki ránctalanító hatását az arcon. A kezelés során a ráncok kialakulásában szerepet játszó mimikai izmokba az orvos megfelelő mennyiségű Botox injekciót fecskendez egy nagyon vékony tűvel. A kezelés hatására a kezelt izmok ellazulnak, s a ráncok öt nappal a kezelést követően kisimulnak. Az eljárás maga kb. 15-20 percig tart, egy évben többször megismételhető. Hatása a kezelést követően kb. 3-6 hónapig tart.

Hialuronsavas arc- és ráncfeltöltés

A második leggyakrabban alkalmazott eljárás a ráncok feltöltése hialuronsavat tartalmazó töltőanyagokkal, amelyek segítségével korrigálhatók és eltüntethetők a mélyebb ráncok, pótolható az öregedés során elveszett volumen. A hialuronsav olyan 100% -ig felszívódó természetes anyag, ami az emberi bőr alapvető alkotóeleme. A bőrben vizet köt meg, így biztosítva annak hidratáltságát, tónusát, rugalmasságát és puhaságát. Idővel a mennyisége természetes módon csökken, ezért alakulnak ki a ráncok, vékonyodik el a bőr és válik szárazabbá. Az esztétikai orvos a páciens együttműködésével a problémás területtől függően választja ki a kezeléshez a legmegfelelőbb töltőanyagot. Az egyes kezelés-típusok esetenként kombinálhatók is.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!