Hirdetés

4 gyakori összetevő, ami szabotálja a bőrödet - Ha ezeket látod a címkén, ne vedd meg a terméket

Mindegy, hogy egy krémet vagy ötöt használsz, vagy egyetlen sminkcuccot vagy tízet, ha csak egy is tartalmazza az alábbi összetevők valamelyikét, azzal már szabotálhatod a bőröd egészségét.

Sodium Laureth Sulfate (nátrium lauril szulfát)

Ha találomra kiválasztod az egyik beauty cuccodat, nagy valószínűséggel tartalmaz SLS-t. Ez egy habosító hatású anyag, amit arclemosókban, samponokban és fogkrémekben is használnak. A legtöbbünk fejében az él, hogy a hab egyenlő a tisztasággal, pedig ez inkább irritálja, mint tisztítja a bőrt. Az egyik leggyakoribb okozója a periorális dermatitisznek, azaz az orr és a száj körüli piros, hámló, irritált bőrnek.

Citrus Essential Oils (citrusos illóolajok)

Citrom, lime, grépfrút, és az ehhez hasonló gyümölcsök illóolajai gyakran felbukkannak a szépségápolási termékeinkben, egyszerűen azért, mert jó illatuk van. Az aromaterápiás világban szívesen használják őket nyugtató és stresszcsökkentő hatásuk miatt. Bőrrel érintkezve, majd napfényre kilépve azonban szintén bőrirritációt okozhat. Ha lassan szürcsölgettél már margaritát tűző napfényben, megfigyelhetted, hogy az ajkaid megduzzadnak és kipirosodnak. Hasonló hatást észlelhetsz a bőrödön is, ha sokáig illóolajokat hagysz rajta. Ha mindenképpen ilyen összetevőjű terméket használsz, mosd le alaposan, mielőtt kilépnél az ajtón.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!