Hány réteg kell, és mi a legegyszerűbb technika? Így készíts körmöt otthon

Most, hogy egy időre bezártak a szolgáltatások is, körmöshöz sem feltétlenül tudunk eljutni. Sokan ilyenkor otthon maguknak készítik el manikűrjüket, ehhez szeretnénk adni most pár tippet, illetve termékajánlónk keretében mutatunk néhány lakkot is, melyek számunkra beváltak.

Körmözés otthon

Nem csupán szakember segítségével lehet gyönyörű körmünk. Mi magunk is képesek vagyunk elkészíteni otthon a manikűrünket, ha betartunk néhány egyszerű szabályt. A következőkben azt taglaljuk, pontosan milyen mozdulatokkal a legkönnyebb a projekt, illetve hány réteg lakk szükséges a precíz és tökéletes végeredményhez. Cikkünk végén pedig egy kis ajánlót is találsz olyan termékekről, amelyek számunkra beváltak a közelmúltban.

Hány réteg lakk szükséges?

Jin Soon, New York-i körmös szerint mindegy, hogy használunk-e a lakkozáshoz alapot és fedőt (egyébként erősen ajánlott a jó végeredmény érdekében), a színből elég két réteget felvinni. Azért, mert ha ennél több kerül fel, akkor olyan vastag és tömör lesz az egész, ami pár nap után gyakorlatilag egyben leválik majd a körmünkről. Nehezen is szárad, nem is túl esztétikus és sokkal időigényesebb az elkészítése.

A manikűr specialista hozzátette, hogy a sok réteg lakk nem csak ránézésre nem túl dekoratív, de egészségi szempontból sem megfelelő. A három vagy többszöri applikáció miatt a köröm nem tud lélegezni, amitől kiszáradhat, ezáltal elvékonyodhat vagy megbetegedhet.

Amikor az embernek nincs ideje eljutni a manikűröshöz, akkor kénytelen magának otthon elvégezni a lakkozást. Ilyenkor sokan esünk abba a hibába, hogy nem használunk alapot és fedőt - egy átlátszó réteget, ami segít a szín egyenletes eloszlatásában, és tartósabbá teszi a végeredményt. Azt gondoljuk, hogy mivel átlátszó, nem is fontos, pedig az. Körömerősítés gyanánt is kiváló, így nem érdemes kihagyni ezt a két lépést.

A tökéletes technika

A három húzásos technikánál arra kell figyelni, hogy amikor belemártod az ecsetet a lakkba, egy nagy pöttynyi festék kerüljön rá. Ha jól csinálod, maga a lakk fogja elvégezni helyetted a munka nagy részét, és szétterül a körmödön, az ecset pedig csak azért van ott, hogy "egyengesse az útját". Kezdd a lakkozást a körmöd belsejénél, egy vonás balra, egy jobbra, egy pedig középre és kész.

Az ajakecset jól jön, amikor véletlenül kicsúszol a képzeletbeli vonalon. Ha a bőrödre is került egy kis lakk, akkor mártsd bele az ecsetet körömlakklemosóba és azzal menj végig a széleken.

Extra tippek

A körömlakk ellensége a meleg és a napfény. A lakásodban pedig van egy hely, ahol az év minden napján sötét és hideg van: a hűtőd. Hűtőben tárolva sokkal tovább megtartja a színét és az állagát a lakkod.

Még akkor se rázd össze a lakkot, ha szeretnéd alaposan megkeverni. Inkább fogd a két tenyered közé, és pörgesd előre-hátra, mintha tüzet próbálnál csiholni. Ezzel elkerülheted, hogy apró légbuborékok kerüljenek az anyagba.

Ajánló - válogatás

  • KIA-CHARLOTTA vegán körömlakk (Naturangyal.hu, 3 990 HUF)
  • Essie Nails (Notino, 3 040 HUF)
  • OPI Nail Lacquer (Notino, 2 960 HUF)
  • Rimmel 60 Seconds Super Shine (Notino, 830 HUF)
  • Yves Saint Laurent La Laque Couture (Notino, 7 260 HUF)
  • Rouge Dior Vernis (Douglas, 10 100 HUF)
  • ARTDECO Color & Care Nail Lacquer (Douglas, 3 800 HUF)
  • IsaDora Perfect Glow Nail Highlighter (Douglas, 4 600 HUF)

Fotó, leadfotó: Notino, Douglas, Naturangyal.hu, 123rf

Oldalak

Szólj hozzá Te is!