Az örök fiatalság titka: szépségápolási tippek a koreai nőktől

50 évesen is lazán letagadhatnának egy 20-ast, a koreai (ázsiai) nők bőre ugyanis mindig ragyogó, élettel teli és fiatalos. Hogy csinálják? Az alábbiakban bemutatunk pár szépségápolási tippet a tarsolyukból, amiket érdemes hozzácsapnunk a napi rutinunkhoz.

Szépségtippek a koreai nőktől

1. A 10 másodperces szabály

Annak érdekében, hogy a bőröd tiszta, egészséges és friss legyen, fürdés/zuhanyzás után 10 másodperccel kend fel a hidratálókrémet. Ez azért hasznos, mert a meleg víz hatására a pórusok kitágulnak, így gyorsabban szívódik fel a tápláló termék. (Főként száraz és érzékeny típusra ajánlott.)

2. Meleg törölközős masszázs

Márts bele egy tiszta törölközőt forróvízbe, takard le vele az arcodat, és finom mozdulatokkal masszírozd át a homlokod, az orcákat és a nyakadat. 15 perccel később távolítsd el a textilt, és hidratálj (olajjal vagy sima krémmel). Ez a procedúra beindítja a vérkeringést, kitágítja a pórusokat és hagyja levegőzni a bőröd.

3. 30 másodperc víz alatt

Van egy igazán eredeti (kissé furcsa), koreai módja annak, hogy gyorsan fixáld a külsőd és matt legyen az arcod. Ha végeztél a sminkeléssel, tegyél fel átlátszó púdert több rétegben, majd bukj le egy tál víz alá 15-30 másodpercre. Igen, jól olvastad... Ez a trükk azért hatásos, mert természetesebb hatású lesz a végeredmény, ráadásul a bőröd olyan puha lesz, mint egy babapopsi.

4. Borotvahab akné ellen

Vidd fel a borotvahabot az arcod problémás területeire, hagyd rajta 5-10 percig, majd öblítsd le. Ezt elég heti egyszer vagy kétszer alkalmazni. (Megjegyzés: csak olyan terméket használj, amit érzékeny bőrre fejlesztettek ki, hogy ne okozzon irritációt.) A koreai nők erre a tippre esküsznek.

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2