Készíts csipkéből ombre ékszert!

Ha szereted az ombre mintát és a csipkét, sőt igazán egyedi kiegészítőkre vágysz, akkor itt az ideje, hogy elkészítsd a saját ékszerkollekciódat házilag!

Hozzávalók
- legalább fél méter csipke (lehetőleg többféle)
- olló
- ruhafesték
- ragasztó
- csipesz vagy fogó
- ecset
- műanyag edény vagy pohár
- papír
- rongy vagy papírtörlő
- ékszeralkatrészek (lánc, csat, kapocs)

Elkészítés
1. lépés
Az olló segítségével vágjunk ki pár mintát, alakzatot a csipkéből, ám ügyeljünk arra, hogy egyenletes legyen az anyag széle és lehetőleg hasonlóra sikerüljenek a kimetszett részletek.
2. lépés
Tervezzük meg, hogy milyen ékszereket szeretnénk, milyen mintákból, alakzatokból álljanak össze az elemek, ha szükséges akkor bátran ragasszuk vagy akár varrjuk össze a részeket.

3. lépés
A műanyag pohárba vagy edénybe öntsünk egy keveset a festékből, amit ha szükséges, bátran hígítsunk fel egy kis vízzel. Ha megvagyunk a szín és állag kikeverésével, akkor egy csipesz vagy fogó segítségével mártsuk bele az egyik csipkedarabot a festékbe, majd figyeljük meg, hogy a festék elkezd-e felfelé „kúszni" a szöveten, azaz szép átmenetesen terjed-e a szín.
4. lépés
Ha sikerült kitapasztalnunk a festék eloszlását, akkor színezzük be a csipkedarabokat. A teljesen befestetteket egy papírtörlőn vagy rongyon szárítsuk meg, míg az átmeneteseket felfüggesztve pihentessük.

5. lépés
A már megszáradt darabokat fektessük egy papírlapra majd a ragasztóba mártott ecsettel kenjük át a csipkét, mely így nem fog kifakulni és meg is keményedik egy kicsit, azaz sokkal könnyebben lehet belőle ékszert formálni.
6. lépés
A ragasztó száradása után az ékszeralkatrészek segítségével illesszük össze a passzoló darabokat és már kész is az egyedi ékszerkollekciónk!

Nézd meg egy másik cikkünket is, melyben egy hasonló csipkés technikát mutatunk be!

Forrás: glamourandgraceblog.com

Oldalak