Kényelmes magas sarkút találni nem lehetetlen - 4 tipp, hogy neked is sikerüljön

Ha végre tényleg megérkezik a jó idő, előkerülhetnek a szekrény mélyéről a szandálok, nyitott cipők és a magas sarkúak is. Csak kevesek tudnak egy egész napot magas sarkakon tölteni, ám ha megfogadod a tanácsainkat, te is megtalálod majd a számodra legkényelmesebb darabot.

A megfelelő sarok

A tökéletes illeszkedés és a jó méret még nem garantál semmit, hisz a kényelem legtöbbször a sarkon és a súlyelosztáson bukik. A legjobb, ha a cipő sarka a lábfejünk hátsó részénél, azaz a sarkunk középpontjánál található. A vastagabb sarokkal rendelkező cipők jobban bírják a terhelést, mert nagyobb súlyt vesznek át, míg a vékony tűsarkú cipők inkább a láb első felére terhelik a súlyt. Érdemes tehát megfigyelni a sarok kialakítását, vastagságát és stabilitását is. Ha a sarok formája nem számít, csak a magasság, akkor válasszunk inkább egy ék- vagy telitalpú darabot.

A jól kialakított talprész

A sarok után a talprész kialakítását vegyük szemügyre, hisz a lábujjak mögötti részre terhelt súly miatt itt fájdulhat meg legjobban a lábfejünk. A vékony talpú cipőknek a tartása sem olyan jó, sőt kavicsos talajon sokszor böknek az éles részek. A vastag platformos talp ezért kényelmesebb, főleg ha puha bélés teszi kényelmesebbé a cipőt a lábfej első részénél. Ha nem szeretjük a platformos cipőket, akkor szerezzünk be egy zselés talpbetétet, ami speciálisan a magassarkúba illik.

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!