Formázz, akár a profik! Elegáns ünnepi frizurák, amit nem győznek majd dicsérni

Az ünnep fényét nem csak a ruhánkkal vagy a sminkünkkel tudjuk emelni, egy jól megválasztott, elegáns frizura legalább annyit dob a megjelenésünkön, mint egy csillogó kiegészítő. Idén a természetes formákon lesz a hangsúly, mutatjuk is, hogyan készítheted el őket egyszerűen, lépésről-lépésre.

Lágy, szellős haj

Sima, egyenletes és stílusos frizura, megőrizve a haj természetes esését és volumenét. Azoknak ideális, akik kifinomult stílust keresnek, ez a frizura könnyed eleganciát kölcsönöz a különféle típusú és hosszúságú hajnak. Az alábbi lépésekkel te is szalon minőségű hajat érhetsz el otthon.

 1. Frissen mosott hajadat töröld törülközőszárazra, hogy eltávolítsd a felesleges nedvességet, majd fésüld át egy széles fogú fésűvel - a haj nedves állapotban akár 42% -kal sérülékenyebb lehet, ezért gyengéd mozdulatokkal bontsd ki a gubancokat.
 2. Használd az általad preferált formázó terméket, például hajsimító krémet, hajolajat vagy fenthagyható balzsamot.
 3. Szárítsd 80%-os szárazra a hajad. Ha nagyon göndör vagy durvább tapintású hajad van, neked előnyös lehet, ha közben szélesfogú fésűvel kihúzod a tincset.
 4. Ha már majdnem megszáradt a hajad, készítsd elő a formázáshoz úgy, hogy átfésülöd egy a nagy lapos hajkefével, így eltávolítod a szárítás közben keletkezett gubancokat. Válaszd el a hajad egy tetszőleges helyen és oszd szét a hajad a formázás elkezdéséhez.
 5. Tegyél egy szélesebb formázófejet a hajszárítódra és állítsd alacsonyabbra a hőfokot. Lapos vagy körkefével emeld fölfelé a hajat a hajtőtől és tartsd, amíg megszárad. Ez nagyobb volument kölcsönöz a hajadnak.
 6. Ezután szárítsd meg a haj hosszát és végét, a formázófejet lefelé irányítva a tincsen. Így a szabályozott légáramlás hatására a kutikula rendeződik, ezáltal sima és természetes hatású eredményt hozva létre a hajon.
 7. Amikor a haj megszáradt, fogj egy körkefét és fordítsd befelé a hajvégeket, így kialakítva egy lágy formát, ami keretbe foglalja az arcot. Ez kissé meghajlítja a végeket és lehetővé teszi, hogy a haj természetesebben álljon.
 8. A frizurát hideg levegővel és egy keskenyebb szűkítőfej használatával fejezd be, hogy megemeld a hajad és könnyed, légies végeredményt kölcsönözz tincseidnek.
 9. Használj egy általad választott fixáló terméket, például könnyű sprayt. Kerüld a nehéz termékeket, mert ettől a haj durva lesz, elveszíti könnyed puhaságát.

Elegáns hullámok

Nagy volumennel és oldalválasztékkal ez a haj a 90-es évekbeli Szupermodell előtt tiszteleg. Ez az ideális stílus, ha egy kis csillogásra vágysz, bármilyen alkalomról legyen is szó. Tedd egyedivé a megjelenésed azzal, hogy játszol az elválasztással, vagy kiegészítőket használsz - például díszített csatokat közvetlenül a fül felett.

 1. Frissen mosott, törölközőszáraz, kifésült hajjal kezd. Bánj óvatosan a hajaddal, amikor nedves, mert ilyenkor gyengébb és hajlamosabb a károsodásra.
 2. Amikor már csomómentes a hajad, használj volumenizáló sprayt a hajtöveknél és a formázáshoz válaszd szekciókra a hajad.
 3. Ezt követően használj körkefe formázót és a tincs alatt kezdd a formázást. Ahhoz, hogy volument adj a hajadnak, emeld meg a tincseket a hajtőnél. Győződj meg róla, hogy a tincs teljesen megszáradt, mielőtt a következőt elkezded formázni. Ha ugyanis nedvesség marad a hajban, akkor lelapul és elveszik a frizura volumene.
 4. A hajvégek megformálásához húzd kifelé a tincset úgy, hogy a kefét a tincs tetejére helyezed és a kezedben forgatod a formázót.
 5. Miután megszáradt a tincs, tekerd föl és rögzítsd egy csattal. Így hullámos formában fog kihűlni a haj, megtartva maximális volumenét. Ismételd meg ezt minden tinccsel, amíg az egész hajad százaz és feltűzött nem lesz.
 6. Hagyd hűlni az egészet öt percig – vagy amíg befejezed a készülődést– majd engedd le a feltűzött tincseket. Miután az összes csatot kivetted, lazán fésüld át a hajad rövid sörtés hajkefével és igazítsd meg, majd fordítsd át a hajad, hogy oldalválasztékot kapj.
 7. Végezetül rögzítsd hajlakkal az egészet, hogy még tovább tartson haj formája.

Ha biztosra szeretnél menni (x)

Bár a tökéletes ünnepi frizura elkészítése nem is olyan bonyolult, megfelelő hajformázó készülék nélkül mégis szinte lehetetlen. A Dyson hajformázóival biztos lehetsz a hibátlan eredményben, az eszközök által kibocsátott kisebb hőhatásnak köszönhetően pedig a haj hő általi károsodása is elkerülhető. Válaszd idén karácsonyra a Dyson Corrale hajvasalót™, a Dyson Supersonic hajszárítót vagy a Dyson Airwrap hajformázót™! Vásárlás és további információ a www.dyson.hu oldalon.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!