Fashion&Beauty

Kapj fel egy kalapot!

Praktikus és divatos kiegészítőnek számít a kalap, hiszen nem csak az időjárás viszontagságai ellen véd, de feltűnő és különleges kiegészítőként is funkcionál. A tűző napsütésben mindenképp érdemes beszereznünk egy-egy darabot.

Szalmában

A különböző fejfedők divatja minden kultúrában megjelent már az ókori időktől kezdve. A női nem hamar felfedezte a kiaknázatlan lehetőségeket ebben az elsődlegesen praktikusnak számító darabban és ma már leginkább öltözékünk koronájaként viseljük. A görög időkből visszamaradt képes emlékek is mutatják, hogy már akkoriban is széles karimájú szalmakalappal védekeztek a napsütés ellen, a római hölgyek pedig kendőjüket húzták fejükre hasonló célzattal. Érdemes követni az ókori kisasszonyok ezen szokását, hogy óvjuk magunkat a napszúrástól, vagy hajunkat a forró napsugarak káros hatásaitól. Egy csini szalmakalap stílusos megjelenést kölcsönöz a nyár bármely napján.

Férfiasan stílusos

A 18. században szárnyra kapott a kalapdivat és extrémebbnél extrémebb kreálmányok láttak napvilágot. Ekkor nem találkozhattunk volna az utcán fedetlen fejjel közlekedő személyekkel. A hölgyek komplett művészi alkotásokat viseltek a fejükön, tollakkal, csipkével, bársonnyal, virágokkal díszítve, az urak körében pedig hódítottak a cilinderek és keménykalapok. Egy férfiasabb stílusú kalapot bátran felkaphatunk mi hölgyek is, elképesztően sikkessé varázsolhatjuk vele a megjelenésünket.

Fotó: favim.com; hm.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Fashion&Beauty
A Y2K divat, más néven a "Z generációs" divat az utóbbi években egyre népszerűbb lett.
Utazás
Közepes, 5,3-as erősségű földrengés volt kedden este Románia nyugati részén, a magyar határ melletti Arad megyében - közölte kedden este a román Országos Földtani Intézet (INFP).
Sztárok
Vecsei H. Miklós a Sunday Brunch c. műsor vendége volt, ahol többek között a Vígszínház és Eszenyi Enikő botrányáról is beszélt, valamint elmondta véleményét az intézmény jelenlegi vezetőjéről,...