Az anya-lánya kötelék mindennél erősebb - Egy divatbirodalom épült rá

Édesanyának lenni felemelő érzés. A "kisemberek" igazi színtiszta boldogságot nyújtanak. Nézzük fejlődésüket időről-időre, miközben óvunk, segítünk, terelgetünk, aggódunk, meghatódunk, és próbálunk következetesnek lenni, ami persze nem mindig sikerül. Hamar elrepülnek az évek, egyszercsak felnőnek, de amíg élünk mindig a mi kincseink maradnak... Több divatház repertoárjában is megjelennek gyermek kollekciók, de kevés tervező készít olyan öltözeteket, melyekben anya és lánya hasonlóképp felöltözhetnek. Legyen az egy megegyező mintázat, egy azonos anyag és színvilág, vagy egy ugyanolyan sziluett, ami megjelenik mindkettőjük ruhájában. Az első női divattervező, aki miután megtapasztalta a semmihez sem fogható anyai érzést, úgy tette még szorosabbá lányával való kapcsolatát, hogy egyforma ruhákat tervezett maguknak. Ő Jeanne Lanvin.

A kezdetek

A francia származású tervező 1867-ben született Párizsban. Kislányként, mindössze 13 évesen ismerte meg a ruhakészítés rejtelmeit, ami már gyermekként rabul ejtette. 1883-ban kalapok díszítésével kereste meg zsebpénzét, majd kitartó munkájának köszönhetően 2 évvel később saját kalapos műhelyt nyitott.

1889-ben Lanvin megnyitja szalonját, ahol már kiterjedt vevőkörrel rendelkezett. Életének meghatározó része mégis lányának megszületése volt, ami nem csak a magánéletét, de munkásságát is más irányba vitte...

Oldalak

Szólj hozzá Te is!