Dögös ruhában a szexualitásról beszél az örök stílusikon - Jane Fonda 83 évesen is címlapon

Hirtelen nem jönnek olyan gyorsan a szavak, pedig ezzel keresem a kenyerem. Általában nem gond az alkotói válság, olyankor félreteszem az aktuális munkát, néhány óra múlva pedig visszatérek hozzá. Most viszont azonnal géphez kellett ülnöm, hiába nehéz írni. Megláttam Jane Fondát a Harper's Bazaar címlapján.

A nő, aki soha nem megy ki a divatból - Jane Fonda 83 évesen is címlapon

Épp az Instagramot görgettem, és amikor így teszek, tényleg csak a legfigyelemfelkeltőbb képek vonzzák a tekintetem, annyira belefeledkezem az ujjmozgásba. Ilyen volt a Harper's Bazaar posztja is, Jane Fondával a címlapon. "Bemutatjuk áprilisi címlapsztárunkat, Jane Fondát. 83 éves korában a színésznő, aktivista és feminista újradefiniálja, mit jelent jóhiszeműnek és ikonnak lenni" - írja a bejegyzésben a magazin, és egy idézettel folytatják Fondától. "Tudni, hogy ki vagy, miért vagy a földön, mi az életed értelme. Ez hatalom."

Amikor megláttam a fotót, rögtön kattintottam a HB Instagram-oldalára, ugyanis ők ilyenkor rendszerint több további képet is megosztanak a címlapsztoriból. Most is így volt, ott találtam még két posztot a színésznőről feketén-fehéren (mármint szó szerint). Egyre csak az járt a fejemben, így nem nézhet ki senki 83 évesen, ez nem normális - még akkor sem, ha tudom, hogy megy egy ilyen címlapfotózás, ilyenkor a semmiről 100 százalékra húzzák az ember külsejét. De még ennek ellenére is nehéz elhinni, hogy egy nő ilyen tekintélyt parancsoló megjelenéssel vegyen le mindenkit a lábáról. A másik oldalon pedig gyorsan elhessegetem az ilyen ostoba gondolatokat, hiszen könyörgöm, Jane Fondáról beszélünk - mikor nem volt ő egy makulátlan díva?

A színésznő a magazinban - a Harper's Bazaar előzetes leírása alapján - többek között a környezetvédelem fontosságáról és magánéletéről is beszél - utóbbiról nyersen és kendőzetlenül fogalmaz.

"Nem akarok újra kapcsolatban lenni, szexuális kapcsolatban. Nincs bennem ilyen vágy. Fantáziálok? Igen, itt van a fantáziám. Csak kiteszem ide. Találkozom egy professzorral vagy kutatóval, valaki olyannal, aki valóban képes szeretni, dédelgetni egy nőt, hogy kipróbálhassam magam, képes vagyok-e ilyen szerepre. Azt hiszem, talán most megtehetném, de a probléma az, hogy szeretnék egy fiatalabb férfit. Nem szörnyű?" - fogalmaz Jane Fonda.

Fonda háromszor ment férjhez, Ted Turnerrel, Tom Haydennel és Roger Vadimmal volt házassági kapcsolatban. Két gyereke született, de igazán a boldogságot egyik férfi mellett sem találta meg, szerelmi élete viharosnak mondható. Az, hogy egy nő 83 évesen szexuális viszonyokról egyáltalán beszél, önmagában ritka, de Jane esetében talán ez sem olyan meglepő. A színésznő soha nem rejtette véka alá a véleményét, szabadszájú, önmagáért kiálló nő volt, akinek erős személyisége egy first ladyjéhez hasonlítható. Csoda, hogy elnökválasztáson nem indult soha - pedig jó páran biztos rá szavaztak volna.

Örök stílusikon

Még mindig ott tartok, hogy Jane Fonda így néz ki 83 évesen. Tudom, hogy működnek a külsőségek Hollywoodban, de ez már nem erről szól ilyenkor. Ez arról szól, hogy adott egy fantasztikus nő, aki úgy nyomta végig a karrierjét, hogy egyszer nem láttad megbotlani a stílus útján, egyszer nem tudtad rá azt mondani, ennek a nőnek önbizalom kellene a botox helyett. Ez a nő úgy sugárzik erős jellemet, mint annak idején Csernobil az atomot.

Emlékszem az egyik divatbemutatóra, ahol Fonda és Helen Mirren 2017-ben minden fiatal modellt lepipáltak a Paris Fashion Week kifutóján. Igaz, hogy a közönség szereti nézni a szép ruhában felvonuló szupermodelleket, de amikor ez a két nő megjelent, a vastaps percekig tartott.

Jane Fonda nem stílust követ, ő maga egy stílus. Nem véletlen, hogy a nagy vörös szőnyeges díjátadókon a designerek sorban állnak azért, hogy öltöztethessék. Ez a nő egy ikon, aki soha nem megy ki a divatból. Sophia Lorenhez szoktam magamban hasonlítani - elvégre minden barna dívához dukál egy szőke is.

A HB indít egy videósorozatot, amelyben Hollywood ikonjai megosztják legnagyobb bölcseleteiket. Fonda elárulja, hogyan lépett ki majdnem a filmes bizniszből, miként tanította meg a szingliség arra, hogyan érezze magét egésznek, és mit tanult abból, hogy szerelembe "esni".

Leadfotó: Instagram/Harper's Bazaar

Oldalak

Szólj hozzá Te is!